x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Muzicanti "dezacordati" pe Net

Muzicanti "dezacordati" pe Net

09 Mai 2005   •   00:00

Dupa ce am navigat in mareea cantaretilor, am ajuns sa-i dam dreptate Andreei Balan, care sustine ca e foarte important pentru un solist sa aiba un site bun.

  • de DANA ANDRONIE, CATALINA IANCU
  • MONDEN
  • VOCATIE. Cata deschidere are Gia spre muzica usoara romaneasca!
    Daca playback-ul face ca muzica lor sa fie cat de cat digerabila, pagina de web ne arata inteligenta lor gol-goluta.

    Cantareata "dezacordata" atat pe portativ, cat si la gramatica, Andreea Balan a facut descoperirea vietii ei: "Acum mi-am dat seama (n.r. - la gala decernarii Premiilor MTV) cat de important este pentru un solist sa aiba un site bun". Cat de naivi suntem! Noi credeam ca este important ca un cantaret sa aiba voce!

    "Intelepciunea Balan" a fost sursa noastra de inspiratie in realizarea acestui material. Am devenit si noi internauti pentru a vizita paginile cantaretilor care lucreaza la site-ul lor ca sa fie bun, uitand ca trebuie sa mai faca si vocalize. Am sarit-o de data aceasta pe Andreea Balan si n-am mai intrat la www.andreeab.ro. Am mai scris ca "Balana are limba varza" si "Andreea Balan este tot dezacordata", referindu-ne la greselile de ortografie si la dezacordurile ei de pe site. Culmea, asa "dezacordata" cum s-a prezentat, a fost rasplatita de MTV! Morala: oricat de... nepriceput ai fi, daca ai bani iti poti cumpara un web-designer care sa-ti asigure un premiu doar la MTV Romania. Ce mai conteaza ca esti cantaret si ca ar trebui sa fii premiat pentru vocea ta, nu pentru munca altuia. Am terminat-o pe Andreea Balan si continuam cu Gia, castigatoarea de anul trecut a sectiunii "Cel mai bun site". Gia are o pagina la fel de profesionista si de "inteligenta" ca cea a Andreei. Web-designer-ul si-a facut treaba, dar n-a fost platit si sa-i "perie" textele. Astfel ca Gia ne face sa "vibram" de indignare. Pentru a simti ca noi, puteti sa accesati www.gia.ro. Totusi, va oferim descrierea pe care si-o face de una singura Gia: ""Te fac sa vibrezi" "dezvaluie" o personalitatea putenica si stapana de sine, dar feminina, senzuala si seducatoare".

    HI-Q NOI PE NET! Mihai are "amintiri Hi-Q" care-l "chinuiesc", chiar si pe Internet, la www.hi-q.ro. Reproducem cateva paragrafe din copilaria "dementa" a solistului: "M-am nascut pe 3 octombrie 1979 in Bucuresti, dar ai mei m-au mutat aproape instantaneu la Brasov. Am avut o copilarie dement de fericita (aici includ si scoala, surprinzator!); atunci i-am cunoscut si pe majoritatea prietenilor mei cei mai buni (si acum sunt aceiasi) printre care si colegul meu de trupa, Florin". "In vara lui 2000 am invatat cum e sa faci emisiuni la televizor... Am avut sute de miliarde de tone de emotii... E, si de atunci pana acum am inceput sa invat lucruri... Am invatat cum e la concerte, am invatat sa fac poze, sa dau interviuri... Am invatat cum e sa te aplaude lumea, am invatat cum e sa plece oameni dragi de langa tine..." "Tocmai am recitit ce am scris pana acum si mi-am dat seama ca, pentru mine, cel mai important lucru e ca imi place sa invat..." Cate lucruri a invatat Mihai! Pacat ca pana acum nu s-a prins cum e sa canti live fara ca publicul sa nu-si bage degetele in urechi. Pentru noi ramane totusi un mister cum a invatat Mihaita sa il aplaude lumea!? Cumva cu palmele? Colega din Hi-Q, Nicoleta, este "cel mai frumos ghiocel al familiei Dragan". "Primii trei ani din viata nu mi-i amintesc prea bine, dar va pot spune ca pentru mine copilaria inseamna cea mai frumoasa parte a vietii mele, adica dragoste neconditionata, siguranta si confort." "Microbul televiziunii a intrat in mine si dupa terminarea Scolii Vedetelor am ramas in domeniu, cu dorinta de a deveni un Titus Munteanu feminin." Cat de limpede gandesc cantaretii cand isi scriu biografia! Debiteaza atatea lucruri lipsite de logica, incat nici macar designer-ul paginii nu-i mai salveaza. Daca i-ai vizitat o data, nu-ti mai trebuie sa navighezi prin "meandrele concretului". Andrei Gheorghe este "preferata" Andreei Antonescu. Chiar la ea pe site, www.deea.go.ro: "Mihaela Radulescu este preferata mea, alaturi de Andrei Gheorghe si Teo". Cand vine vorba despre idoli, pentru Antonescu nu mai conteaza sexul. Fie ca este el, fie ca este ea, tot preferata ramane!

    DEZINFORMARE. Sistem anunta pe www.sistem.rol.ro ca a castigat la Eurovision! Le multumeste tuturor fanilor, dar ii dezinformeaza pe internauti. In partea de sus a paginii apare marele anunt, fara a se preciza ca este vorba doar despre finala nationala, nicidecum despre finala de la Kiev, care are loc abia la 21 mai. Astfel ca, daca nu aveti curiozitatea sa accesati rubrica "noutati", veti ramane cu impresia ca Romania a ajuns cu Sistemul in Europa.

    Dupa ce am navigat in mareea muzicantilor, am ajuns sa-i dam dreptate Andreei Balan. E foarte important un site bun, pentru ca le scoate in evidenta adevarata lor valoare. Daca playback-ul face ca muzica lor sa fie cat de cat digerabila, site-ul ii dezbraca de caracter. Convingeti-va si singuri! Mai sunt atatea pagini din biografia cantaretilor care abia asteapta sa fie descoperite.

    COSTUME DE PILE SUPERBE
    Pe site-ul Casei de productie RBA nu se putea ca Betty sa nu aiba rezervat un spatiu destul de generos. "Joi, 7 aprilie, a fost seara pe care nu ar fi trebuit sa o pierdeti decat in Twice. Si nici macar nu era nimic de pierdut, ci doar de castigat." Intr-adevar n-aveti nimic de pierdut, dar nici de castigat. Doar Betty are "costume de pile absolut superbe!". Nu de la oricine, ci de la Baron, patron de casa.
    PERSONALITATE SENZUALA
    Gia si-a dezvaluit personalitatea! Este plina de atribute: este "puternica", "stapana de sine", "feminina", "senzuala" si "seducatoare". Nu ne mai miram de ce Gia canta cum canta, cand are o asemenea personalitate. Ii recomandam sa-si schimbe ori descrierea de pe site, ori cariera muzicala. Atat ea, cat si noi am fi foarte castigati. Mai castigati chiar si decat Betty, care are "pile absolut superbe".

    IMPRESII
    "Domnul ministru Geoana ne-a pupat protocolar si ne-a felicitat. Ne-a impresionat tenul dumnealui, este foarte fin si il consideram un barbat aratos, in general"
    Betty - Etnic

    LA CERERE
    "Toata lumea ne intreaba "Cand mai dati, fetelor, ceva jos de pe voi"? Asa ca am profitat de ocazie, ca aici e ceva mai cald si..."
    Betty - Etnic

    DOXA
    "M-am nascut pe 3 octombrie 1979, in Bucuresti, dar ai mei m-au mutat aproape instantaneu la Brasov. Am inceput sa invat lucruri... Am invatat cum e la concerte, am invatat sa fac poze, sa dau interviuri... Am invatat cum e sa te aplaude lumea, am invatat cum e sa plece oameni dragi de langa tine..."
    Mihai - Hi-Q
    ×
    Subiecte în articol: antimonden invăţat