x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden O-zone ne-a integrat in UE

O-zone ne-a integrat in UE

21 Apr 2004   •   00:00

Pe site-ul francez www.chartsinfrance.net a aparut, sub semnatura lui Lionel Cossin, un articol despre controversata piesa „Dragostea din tei", considerata un posibil hit al verii 2004. Daca tot n-am intrat pana acum in Uniunea Europeana, ne-am instalat in topurile europene.

Ma-ia-hiii, ma-ia-huu, ma-ia-hoo, ma-ia-haa. Acesta este refrenul care i-a innebunit pe europeni. Melodia care a fost obiectul de disputa dintre trupa O-zone si Paula Mitrache (Haiducii) face furori in Franta, la mai putin de o saptamana de la lansare. „Romania nu se va integra in Uniunea Europeana pana in 2007, dar aceasta tara, cu 22 de milioane de locuitori, s-a instalat deja confortabil in clasamentele europene, gratie piesei «Dragostea din tei»", scrie Cossin.

INTOXICARE. Single-ul, interpretat in varianta originala de grupul moldovenesc O-zone, este numarul 1 in Romania (cu peste 250.000 de exemplare vandute), dar si in Spania. Dupa exemplul oferit, in 1996, de hitul Macarena, interpretat initial de Los del Rio si copiat de grupul Los del Mar, „Dragostea din tei" are si ea o copie. Haiducii, grupul italian care a inclus aceasta piesa pe propriul album, fara a avea acordul compozitorului Dan Balan, a ajuns pe locul 1 in topurile din Italia.

In Franta, melodia moldovenilor este comercializata din 14 aprilie si a beneficiat de o campanie publicitara importanta: spoturi publicitare pe TF1 si M6, promovare radio la NRJ, Fun Radio si Europe 2. „Dragostea din tei" este difuzata foarte des si de numeroase posturi de radio locale, iar videoclipul ei poate fi urmarit pe M6, M6 Music si Fun TV.

LA RADIO. Cossin face in articolul sau, intitulat „A aparut hitul verii 2004?", o paralela intre cea mai difuzata melodie in 2003, „Chihuahua" a lui DJ Bobo, si piesa „ozonistilor". „Sa ne amintim ca animatorul de la radio Europe 2, Cauet (n.r. - un DJ renumit in Franta), a fost cel care a ridicat piesa «Chihuahua», dupa difuzari repetate, in Top Singles. De cateva saptamani, acelasi Cauet fredoneaza in fiecare dimineata «Dragostea din tei»", scrie el.

„Ma-ia-hiii, ma-ia-huu, ma-ia-hoo, ma-ia-haa... va trebui sa ne obisnuim! Poate ca acesta va fi refrenul verii 2004", isi incheie Cossin articolul. De remarcat e faptul ca „Dragostea din tei" este comercializata deja in Franta si sub forma de sonerie de telefon mobil, la un pret de minimum 1,50 euro.

Dana Ciobanu


Haiducii, nimiciti de moldoveni

In Italia, piesa moldovenilor a ajuns la urechile ascultatorilor prin intermediul formatiei Haiducii, care a preluat acordurile ozonistilor fara a avea acordul lor. Chiar daca a creat o copie palida, Paula Mitrache, de la Haiducii, a reusit sa intre in topurile din Cizma, sa cante aceasta melodie la San Remo, ba si sa ia niste discuri de aur pentru vanzari. Cu aceeasi piesa, Haiducii au ajuns si in topurile din Albania! Cu toate astea, este preferata versiunea basarabenilor.


Ozonistii invadeaza Europa

In Top 20 Spania, „Dragostea din tei" a ajuns pe prima pozitie inca din prima saptamana de difuzare, devansand nume „grele", precum Madonna, Iron Maiden, Anastacia, George Michael. In Top 100 Europe, O-zone ocupa pozitia 54. In Franta, topul radiourilor o claseaza pe locul 10, in urcare, inaintea lui Mylene Farmer, In-grid sau Underdog Project. Dupa Italia, Spania si Franta, O-zone vor ataca Marea Britanie, Germania si Scandinavia. De asemenea, va fi promovat si in Polonia, Ucraina, Cehia si Slovacia. Se duc tratative cu case de discuri din Benelux, Rusia si Grecia. Se pare ca albumul O-zone este promovat dupa o strategie bine pusa la punct.

×
Subiecte în articol: antimonden o-zone