x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Oameni pe care-i ştie Gîlmeanu

Oameni pe care-i ştie Gîlmeanu

de Dana Cobuz    |    13 Apr 2008   •   00:00
Oameni pe care-i ştie Gîlmeanu

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi români ai momentului, Alex Gâlmeanu este autorul expoziţiei “People I Know”, deschisă la “Galerie Agent Double @ Crossroads” din Paris, în perioada 9 aprilie-6 iunie. În cele 39 de fotografii expuse, vizitatorii obişnuiţi cu peisajul monden autohton pot descoperi actori, jurnalişti, fotbalişti, gimnaste sau stilişti de modă.

Unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi români ai momentului, Alex Gâlmeanu este autorul expoziţiei “People I Know”, deschisă la “Galerie Agent Double @ Crossroads” din Paris, în perioada 9 aprilie-6 iunie. În cele 39 de fotografii expuse, vizitatorii obişnuiţi cu peisajul monden autohton pot descoperi actori, jurnalişti, fotbalişti, gimnaste sau stilişti de modă. “Numitorul comun al imaginilor nu este celebritatea personajelor fotografiate, ci «jocul» lor în faţa camerei de fotografiat. Îmi place să cred că este doar o coincidenţă faptul că mulţi dintre ei sînt deja cunoscuţi publicului”, explică Gâlmeanu filosofia proiectului său fotografic. “People I Know” este socotit drept reper în portretistica românească, nici una dintre fotografiile expuse nefiind prelucrate pe calculator, singurele procese fiind cele de scanare a filmului şi de imprimare a fotografiei.

Autorul chiar precizează că nu există recadrare a acestor fotografii, ele sunt sută la sută nealterate şi ne prezintă oamenii aşa cum sunt ei în carne şi oase”. În aprilie 2005, “People I Know” a fost expusă la Muzeul Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: antimonden