x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Panjabi MC a fost gonit de pe scena

Panjabi MC a fost gonit de pe scena

17 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Revista VIP si-a pus amprenta asupra ultimei nopti a Festivalului Callatis. Spectacolul a fost impanat cu premii mai mult simbolice. Pentru ca seara de gala sa fie o reusita, amfitrionii au hotarat in ultimul moment schimbarea listei castigatorilor, in functie de artistii prezenti la Mangalia.
DANA CIOBANU, DANA ANDRONIE

Show-ul de incheiere al festivalului a surprins prin calitatea sunetului, desi cantaretii n-au mai apelat la CD. Iris, Vama Veche, Voltaj, Vasile Seicaru, Mircea Baniciu si Victor Socaciu au demonstrat ca se poate canta onorabil la un festival. Echipa de realizatori ai evenimentului a insistat in zadar ca nume grele din show-biz-ul romanesc sa faca playback, cand existau toate conditiile pentru o cantare pe bune.

DEDICATIE CU CANTEC. La Callatis ar fi trebuit sa vina si Gica Petrescu si Dan Spataru. Artistii urmau sa primeasca premiul "Steaua de mare" pentru intreaga activitate. La categoria muzica usoara, Mirabela Dauer s-a ales cu o "stea" de Mangalia, iar folclorul a scos-o in fata pe Irina Loghin. Cea mai longeviva trupa dance - 3rei Sud Est - n-a ramas nepremianta, desi se afla la un concert la Targu-Jiu, iar holografii au urcat pe scena pentru a-si ridica trofeul la sectiunea rock. Premiile de Excelenta au mers la Iris, Vama Veche, Ivan Patzaichin si Teatrul Fantasio din Constanta. Premiul Dobrogei a ajuns la cei trei elevi al caror proiect a fost acceptat de NASA.

Animal X au dat emotii organizatorilor. Au intrat in port cu doar cateva minute inainte de ora programata pentru recital. Vierme, Hiena si Soparla au strabatut Romania in diagonala, venind tocmai de la Vama Bors. Dupa atata drum si oboseala si-au mai gasit resurse sa cante acapella un fragment de melodie, pe care au dedicat-o casei de discuri Music&Music, cu care sunt in conflict.

LUAT DE VAL. Miracol! Vama Veche a nimerit la Mangalia. Tudor Chirila a multumit publicului pentru ca l-a primit, nereusind sa-si mascheze regretul ca nu canta in Vama. Acesta ne-a lamurit care este motivul pentru care trupa sa nu participa la Stuff Stock din Vama Veche: "Acolo merg trupele care ‹merita›. Noi am fot un simbol pentru Vama, dar acum nu mai suntem".

Cosmarul organizatorilor si producatorilor s-a numit Panjabi MC. Desi indianul a fost platit sa presteze 40 de minute, nu s-a mai dat dus de pe scena si n-ar fi terminat cu remixurile daca nu i s-ar fi taiat calea de sunet. Panjabi si-a depasit programul cu mai bine de 20 de minute, fapt care l-a facut pe producatorul general Cornel Diaconu sa ameninte ca opreste generatorul de curent. Dupa alte cateva minute de tipete in casca regizorului de emisie, s-a ridicat de la masa de monitorizare si a oprit transmisia, cu mana lui.

CAINE CU ECUSON. Si Voltaj a avut de suferit de pe urma invitatului strain. Baietii lui Calin Goia au asteptat mai bine de doua ore in culise pentru un recital de 40 de minute. Sacrificiul a meritat, publicul rasplatindu-i cu aplauze.

Organizatorii si producatorii n-au transpirat degeaba. Cu bune si rele, Festivalul Callatis a fost cu mult peste Festivalul International Cerbul de Aur. A reunit foarte multi artisti de top si a adus, seara de seara, zeci de mii de spectatori. Evenimentul de la Mangalia s-a remarcat si prin elemente inedite, cum ar fi bodyguard-ul care poarta numele festivalului si cainele cu ecuson de organizator. Vedeta patrupeda este Cora, un Doberman in varsta de patru ani. Stapanul, producatorul general Cornel Diaconu, a dotat-o pe Cora cu un ecuson special, cu poza si nume, care ii oferea dreptul sa manance gratis gogosi.

CURIOZITATI DE INDIAN

Panjabi MC, impreuna cu cei patru oameni care l-au insotit, a stat la Mangalia 24 de ore. Indianul a cerut sa aiba la cabina prosoape, sandvisuri, dulciuri si fructe proaspete, la care gazdele au adaugat si o sticla de whisky. Cel mai bine vandut artist din India s-a aratat interesat de semnificatia numelui Callatis. Dupa ce a aflat ca e vorba despre o veche cetate, in Panjabi s-a trezit mandria: "Noi avem in India orase istorice mult mai vechi decat ale voastre". Cantaretul a avut si o curiozitate legata de Marea Neagra, intreband daca aici exista "meduze care urzica si rechini". La repetitii, indienii au fost punctuali ca nemtii, purtandu-se ca la ei acasa. Panjabi a facut pe sunetistul si DJ-ul pentru trupa Fantazio care a dansat pe muzica lui.

CIFRE

Peste 500 de artisti au ocupat 150 de camere de hotel. S-au consumat cateva tone de gogosi si zeci de kilograme de cafea si ceai, plus un camion de apa minerala. In fiecare seara de festival, peste 150 de oameni de ordine (politie, jandarmi, gardieni publici si bodyguarzi) au asigurat paza. Flacara olimpica a ars incontinuu timp o saptamana, consumand 30 de butelii mari de gaz. Televiziunea Romana a deplasat la Mangalia Carul 3, dotat cu opt camere de filmat. Factura de curent electric va fi destul de costisitoare, avand in vedere ca s-au consumat 12.000 de kilowati. Per total, 250.000 de spectatori au fost prezenti la Callatis. Daca toti ar deveni cetateni de onoare ai orasului gazda, Mangalia s-ar numara printre primele cinci aglomerari urbane din Romania.

Oana Zavoranu isi lasa liber iubitul

Bruneta care nu de mult s-a angajat in trustul Mediapro nu are timp de distractii. Printre picaturi, ea ajunge si pe la mare, pentru a fi impreuna cu iubitul ei, latin-loverul Pepe. Asa se face ca tinerii indragostiti nu reusesc sa se bucure foarte mult unul de altul, pe plaja. (Roxana I. Ancuta)

CONDICA DE RECLAMATII

  • ZOLI de la Sistem are o problema cu balcanismul. "Recent am dat o fuga la Costinesti. A devenit un fel de piata, un fel de balci. Sunt prea multe tarabe cu marfuri ieftine si proaste. Si mancarea este proasta, iar serviciile la fel". Cat despre chelnerii de pe Litoral, Zoli are numai cuvinte grele. La fiecare terasa a existat cel putin un chelner care sa il scoata din sarite, sa-l aduca in pragul disperarii. Din fericire, s-a abtinut sa "cafteasca" vreunul. "Nu de alta, dar daca bateam doar unul, dupa aceea s-ar fi batut ei intre ei de ciuda", glumeste Zoli. De fiecare data cand comanda ceva, chelnerul ii aducea la masa cu totul altceva. Tocmai de aceea el prefera sa mearga pe litoralul turcesc. "Dai aceiasi bani, dar sunt cu totul alte conditii si servicii. Acolo esti stapan pe banii tai! Nu platesti una si primesti alta." (Cristina Ologeanu)

  • PAULA SELING ZICE CA PLAJELE SUNT MURDARE. Frumoasa baimareanca este extrem de indragostita de mare. Ii place sa inoate cat mai departe de tarm si sa-si testeze rezistenta in apa. Anul acesta inca nu a petrecut prea mult timp pe Litoralul romanesc, dar isi aminteste ca aproape de fiecare data cand a poposit in statiunile de la malul Marii Negre a fost contrariata de aglomeratia existenta, dar totusi inevitabila. Nefiind foarte atenta la lucrurile care-i produc disconfort, Paula Seling declara ca, in general, se simte bine pe Litoral, exceptie facand plaja pe care o considera cam murdara si mirosul neplacut degajat de algele "uitate" pe pe plaja. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden vama panjabi