x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Patru intrebari pentru Oana Cuzino

Patru intrebari pentru Oana Cuzino

26 Feb 2004   •   00:00

Un medic specialist in geriatrie, care mai este si vedeta de televiziune, si inotator de elita.

  • Aveai 14 ani cand te-ai urcat prima data la volanul unei masini. Cum s-a intamplat?
    Am condus in incinta unui poligon special, in nici un caz pe un drum public. O ruda de-a mea ne-a invatat, pe mine si pe varul meu mai mic, principiile condusului auto. Mi-a placut foarte mult, mi-am dat seama ca am reflexele necesare, asa ca, dupa ce am implinit 18 ani, mi-am luat carnetul. Sunt un sofer disciplinat si prudent. Respect regulile. Cred ca e cea mai buna solutie in ziua de azi.

  • Iti place sa inoti. Te-ai cronometrat vreodata, ca sa vezi cat timp rezisti sub apa?
    Inotul este una dintre pasiunile mele. M-a cronometrat un antrenor cu ani in urma, in cadrul unui curs si, daca imi aduc bine aminte, am rezistat aproape un minut. E o chestiune de rezistenta fizica si capacitate pulmonara, atunci cand masori timpul pur si simplu. Insa tine si de natura psihica a fiecaruia, probabil ca si de puterea a a-ti pastra calmul in situatii dificile.

  • Avand in vedere specializarea ta, geriatria, ce-ti propui sa faci pentru batrani?
    Cel mai folositor ar fi, dupa parerea mea, un centru de zi, in care varstnicii sa beneficieze de servicii medicale de baza, dar sa aiba si ocazia sa desfasoare activitati sociale, cursuri, care sa le mentina treaz interesul si pofta de viata. Voi aduna mai multe date pentru a elabora un asemenea proiect, pe care-l voi pune la dispozitie celor in masura sa-l deschida si sa-l si administreze.

  • Ai scris cateva carti. Ai castigat ceva din vanzarile lor?
    Este drept, m-am dedicat si acestei activitati. Am scris in anul 2000 o poveste pentru adolescenti. A aparut la editura Lucman. Dupa aceea am mai publicat "Dincolo de prezent ", iar in 2003 a aparut o carte pentru femeile insarcinate la editura Cartea de buzunar. Se numeste "Sunt gravida. Ce sa fac?". Cand le-am scris, am facut-o cu drag si nu mi-am propus sa castig bani din asta. (Roxana I. Ancuta)

×
Subiecte în articol: antimonden