x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Performanta sub lupa

Performanta sub lupa

20 Dec 2004   •   00:00

MONDEN
RECUNOSTINTA - Tudor Chirila - marturisirile fiului catre marele tata A fost anul in care Tudor Chirila a implinit 30 de ani. Pentru rolul Malvolio din montarea "A douasprezecea noapte", Tudor a primit premiul revistei Cuvantul, dar si distinctia pentru cel mai bun actor in rol secundar la evenimentul etalon al breslei, Galele UNITER.
AMINTIRE. Tudor, impreuna cu tatal, Ioan Chirila, care a fost intotdeauna mandru de fiul sau
In toamna, Tudor avea sa sparga din nou tiparele, prin musicalul "Chirita of Barzoieni", regizat de Iarina Demian, in care Tudor e "piua intai". In fine, a preluat din piesa o melodie duioasa, pe care a lansat-o ca single. Se numeste… "Aria spagii"!

Socanta marturisire a facut Tudor pentru revista Superlativele VIP: "Moartea tatalui meu a bulversat profund familia mea. Abia acum un an ne-am revenit. Imi doream deseori sa pot vorbi macar trei minute cu el, sa-mi dea un sfat… Nu cred in ce se spune, ca disparutul te vede de undeva de sus. Dar, daca ar fi asa, cred ca ar fi mandru de felul in care am lucrat cu mama, acum, pentru «Chirita of Barzoieni»".

SIGURANTA. Maturizarea rebelului Chirila isi gaseste, iata, explicatia. Relatia sa - unica - cu tatal sau, gazetarul nepereche Ioan Chirila, ni-l arata exact asa cum e. Ioan Chirila a fost tatal pe care, poate, si l-ar dori orice copil. I-a lasat pe cei doi fii sa faca ceea ce vor. Desi e antrenor de fotbal, Ionut Chirila, fratele, are la activ sase ani de pian. Tudor a facut clarinet. Tatal a sesizat ca pustiul nu vrea sa devina clarinetist si l-a dat la un liceu aproape de casa, "Ion Neculce", de matematica-fizica.

Tatal Chirila inspira siguranta. "Era in 1977, aveam trei ani, spune Tudor. La cutremur, tata m-a luat in brate si m-a dus la usa. Am simtit atunci linistea. Si asa a fost mereu." N-a venit niciodata la sedintele cu parintii, lasandu-le pe seama mamei, actrita Iarina Demian. Dar daca o supara pe mama, Tudor era certat zdravan. Cultura fiului - solida, de altfel - e cladita pe lecturi venite in urma felului in care tatal ii deschidea apetitul. La capitolul fete, Ioan Chirila nu si-a "tocat" fiii cu restrictii. Spunea doar sa nu piarda timpul. Momentul de "declin" al lui Tudor a fost in ultimul an de liceu, cand parea pasionat sa joace fotbal cu amicii. Iarina i-a zis intr-o zi: "La ce facultate dai?". "La teatru." "Stii o poezie?." Tudor i-a spus una. Atunci, mama l-a dat pe mana "profesorilor" Mihaela Djuvara si Horatiu Malaele. Tatal i-a vorbit o singura data pe aceasta tema, spunandu-i ca are incredere in el, dar, daca nu e admis, il va obliga sa se angajeze. Atat. Tudor s-a scuturat si a fost admis la teatru!

REGRETE. In ultimii ani de viata, Ioan Chirila era deja mandru de Tudor. Fiul era actor si prinsese "cheag" cu Vama Veche. Tatal le vorbea intruna colegilor cronicari de Vama Veche. Ceva il supara insa. Era de acord ca fiul sa se distreze, dar nu suporta vazandu-l ca vine zile intregi acasa numai dimineata. Tudor regreta azi: "Ar fi vrut sa vorbeasca mai mult cu mine, iar eu n-am inteles. Cand a murit, am suferit cumplit ca n-am stat cu el in acele zile… Si regret ca n-a apucat sa vada si «Malvolio» al meu, si «Chirita». Ar fi vorbit prietenilor despre ele ca si despre Vama. Sigur ar fi facut-o…".

POVESTI NESTIUTE
POPULAR. Nea Benny canta pentru vecini
Articolul este preluat din revista Superlativele VIP, care a aparut astazi pe piata. Publicatia mai prezinta, printre altele, povestile nestiute ale unor personalitati de succes din Romania. Iata cateva titluri din paginile revistei: "Maia Morgenstern are un sef: Melania", "Belu & Bitang: antrenori si in bucatarie", "Piesele lui Bittman & Co. sunt povestea vietii lor", "Adi Barar (Cargo) - muncitor necalificat, pentru rock", "Cine a bagat Voltaj-ul in cazarma", "Catalin Botezatu nu a avut chef de Paciotti", "Marko Bela: «Nu vreau sa raman in politica pana la 80 de ani»" sau "Benone Sinulescu: cand sapa, canta pentru vecini".
×
Subiecte în articol: antimonden tudor chirilă tatăl