x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Phoenix & friends, la TNB

Phoenix & friends, la TNB

de Alex Revenco    |    21 Noi 2007   •   00:00
Phoenix & friends, la TNB
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Primul spectacol care sărbătoreşte 45 de ani de la debutul legendarului grup a avut loc luni seară, in Sala Mare a Teatrului Naţional din Capitală. Sala a fost arhiplină, deşi biletele au costat 300, 500 şi 700 de lei.

CONCERT - Trei ore de muzică unplugged cu invitaţi de marcă


Primul spectacol care sărbătoreşte 45 de ani de la debutul legendarului grup a avut loc luni seară, in Sala Mare a Teatrului Naţional din Capitală. Sala a fost arhiplină, deşi biletele au costat 300, 500 şi 700 de lei.

Concertul "pentru bogaţi" susţinut de Nicu Covaci & Co s-a bucurat de o foarte caldă primire, chiar dacă Phoenix a evoluat fără indrăgitul Mircea Baniciu. După entuziasmantul microrecital susţinut de primul solist vocal, Mony Bordeianu (Sfinţii şi inceputurile Phoenix), Tavi Colen şi Bogdan Bradu au interpretat, in manieră personală, marile hituri Phoenix de după 1970.

ŞTIU CĂ NE IUBIŢI. Duo-ul Covaci & Bordeianu a inceput să fredoneze primul căntec din istoria grupului, inregistrat la radio, "Ştiu că mă iubeşti", după care au urcat pe scenă şi ceilalţi: Kappl, Gram, Lipan, Contraş. A urmat "Floarea stăncilor", prima piesă din concertul Phoenix, la care Johnny Răducanu a acompaniat la pian, şi apoi "Mamă, mamă", prilej pentru Covaci de a-şi aminti cum versul "ce aspră-i viaţa" a fost cenzurat (şi inlocuit) in perioada respectivă. Ultimul căntec din program cu Bordeianu solist vocal nu a fost "Canarul" (cum ne-am fi aşteptat), ci mult mai veselul hit "Vremuri", la care invitat special, din public, a fost Ludovic Orban, politicianul căntănd decent la chitară (armonie). Taragotul lui Dumitru Fărcaş şi naiul lui Gheorghe Zamfir au imbogăţit, diversificat şi completat sound-ul acustic al grupului Phoenix, care au inceput "Sărba in căruţă", au continuat cu "Ciocărlia" şi "Păpărugă", moment la care s-au adăugat celor aflaţi pe scenă un cvartet de coarde plus cvartetul Passion.

COLEN, IMPECABIL. Un atractiv moment al primei părţi a fost solo-ul lui Marius Mihalache la ţambal, provocat şi completat de "Ţăndărică". In timp ce Tavi Colen (invitat) a căntat cu acurateţe şi dezinvoltură "Fată verde", "Nunta", "Numai una", Bogdan Bradu (noul vocal) a "zbărcit-o" pe "Mica Ţiganiadă" şi incruntat (tot timpul) a făcut faţă unor piese complexe ca "Meşterul Manole" sau "Pasărea Calandrinon". Stelu Enache, partenerul lui "Ţăndărică" la inregistrări cu muzică aromănă, a interpretat onorabil "Cucuveaua".

alex.revenco@jurnalul.ro

Â

Playlist

"Ştiu că mă iubeşti", "Floarea stăncilor", "Mamă, mamă", "Vremuri", "Sărba in căruţă", "Ciocărlia", "Păpăruga", Mihalache solo, "Fată verde", "Mugur de fluier", "Nunta", "Numai una", "Mica ţiganiadă", "Strunga", "Cucuveaua", "Meşterul Manole", "Anotimpul 5 " - instrumental, Gram & Neumann solo, "Pasărea Calandrinon", "Vasiliscul şi Aspida", "Sirena", "Andrii Popa", "Fie să renască". La sfărşitul concertului, componenţii grupului Phoenix au primit din partea casei de producţie Roton Discul de Aur pentru albumul "Baba Novak", lansat in 2005 şi văndut, pănă acum, in peste 10.000 de unităţi. La 7 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti va avea loc un alt concert din seria Phoenix - 45 de ani, dar de această dată biletele vor avea un preţ accesibil.

×
Subiecte în articol: antimonden Phoenix