x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Pionier - Mirică pleacă în turneu cu "Retro Show"

Pionier - Mirică pleacă în turneu cu "Retro Show"

de Catalina Iancu    |    27 Iun 2008   •   00:00
Pionier - Mirică pleacă în turneu cu "Retro Show"

După trei ani de absenţă concertistică, fostul solist Stigma începe duminică, 29 iunie, la Tîrgovişte, un turneu de promovare a noului său album, "Retro", lansat la sfîrşitul lunii mai, disc care cuprinde 13 dintre cele mai cunoscute piese româneşti din anii ’60-’70, reluate într-o manieră inedită. Spectacolele vor fi live, susţinute alături de trupa sa de instrumentişti: The Retro Band.



După trei ani de absenţă concertistică, fostul solist Stigma începe duminică, 29 iunie, la Tîrgovişte, un turneu de promovare a noului său album, "Retro", lansat la sfîrşitul lunii mai, disc care cuprinde 13 dintre cele mai cunoscute piese româneşti din anii ’60-’70, reluate într-o manieră inedită. Spectacolele vor fi live, susţinute alături de trupa sa de instrumentişti: The Retro Band. "Voi cînta cele mai frumoase piese de pe album, de la celebra «Lasă-mi, toamnă, pomii verzi», pînă la «O portocală», lansată cîndva de Anda Călugăreanu", declară Claudiu. Spectacolul, pe care îl va prezenta în 10 oraşe, printre care se vor număra Timişoara, Cluj, Alba Iulia sau Suceava, se numeşte "Retro Show".

AM CRAVATA MEA. Pentru concerte, Claudiu a ales o vestimentaţie specială: se va îmbrăca în pionier. I-o fi dor, oare, de vremurile trecute? "Nu sînt un nostalgic al comunismului, dar cravata roşie îmi aminteşte de copilărie, de momentele în care ascultam, pe discurile de vinil, piesele Margaretei Pîslaru sau ale formaţiei Mondial", spune artistul. Concertul de la Tîrgovişte, din 29 iunie, va avea loc pe platoul Prefecturii şi va începe la ora 20:00. Turneul de promovare... "Retro" se va încheia în septembrie, cu un recital la Alexandria. Aşadar, toamna îi va lăsa pomii verzi, şi în plus, va ploua cu oferte. "În acest moment mă aflu în negocieri pentru un alt turneu, care urmează să înceapă în luna octombrie, aşa că, după cîte se pare, voi avea un an foarte plin. Nu voi avea vacanţă. Las distracţia şi relaxarea pe anul următor", a precizat interpretul.

"Candidat"

Claudiu Mirică a fost selectat pentru semifinala ediţiei din acest an a "Cerbului de Aur", alături de artişti precum Alexandra Ungureanu, Provincialii şi Moni-k. "Este pentru prima dată cînd mă înscriu la un asemenea concurs. După cum am observat, concurenţa e destul de mare. Oricum, interesant este că voi cînta două piese de pe albumul meu, «Retro», melodii lansate în urmă cu 40 de ani", declară Claudiu. Există un început în toate...

×
Subiecte în articol: antimonden retro