x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Profund muzical - "Ne doare" rau focurile creatiilor

Profund muzical - "Ne doare" rau focurile creatiilor

de Anca Stanescu    |    25 Feb 2007   •   00:00
Profund muzical  -  "Ne doare" rau focurile creatiilor

Artistii nostri se dau peste cap sa compuna, dar parca uneori raman suspendati...

Nicolae Guta se vaita amarnic: "Stau la fereastra si plang durerea care-o am/ Caci numai vantul si soarele mai bat la mine-n geam." Apoi surprinzator, dupa o depresie asa crunta, isi revine si declama: "Viata merge inainte chiar si fara tine/ Viata merge inainte nu te da invinsa/ Pentru tine usa mea va fi mereu deschisa". Bravo, Gutica, sa ne traiesti, sa ne veselesti!

MERITA PALME! Sorin Copilul de Aur si Florin Salam par sa demonstreze ca unde-s doi confuzia e muult mai mare: "Astazi plange cerul numai pentru mine/ Da-mi un telefon simt ca am sa mor" si "Nu mai vreau sa stiu de iubirea ta/ Chiar de plang mereu cand vad poza ta". Probabil de prea mult dor, Copilul de Aur are o cerinta horror: "As vrea sa-mi dai ochii tai sa plang/ Ca din ochii mei lacrimi nu mai curg".

Daca pe multi tristetea ii lasa aproape fara cuvinte, de la Denisa si Florin Peste aflam ca se poate si "zbiera" de dor. "Imi vine sa zbier de dor/ Si as vrea acum sa mor/ Cand citesc scrisorile plang si florile". Atentie, dorul se adanceste! "Tot ce am de la tine o simte pe hartie/ Si ma intreb de poate au fost adevarate".

DIRECTIE. Nu mai visa atata, Nicule! Chiar daca ai mai cantat si cu Gyorfi...

Inspiratia artistilor tine ceva mai putin decat o bataie din palme, desi rodul ei ar putea acoperi intregul Zid Chinezesc. Nu ar fi ceva mai "Simplu" sa clarifici totul din doua cuvinte? Cam asa: "1, 2, 3... Spune-mi repede daca vrei/ Daca vrei sa raman, spune-mi «stai!»/ Daca nu eu ma duc, bye bye,/ 4, 5, 6, mai cunosc fete frumoase/ Care stiu, stiu ce vor/ Vor sa ma ia in dormitor". Ce atatea rasuciri si contorsiuni (de suflete si mai ales de fraze)? Iata niste tipi "simpli", care stiu ce vor si nu se sfiesc sa o spuna direct.

SURPRIZA! Nu credeam ca vom mai gasi vreodata un acuzativ pus corect, dar iata ca minunea s-a intamplat. "Opera" cu pricina este a lui Adrian Minune si se numeste "Chef de chef": "In seara asta ma simt bine/ Si vreau sa chefuiesc/ De nimic nu imi pasa/ Nici de banii pe care-i cheltuiesc".

Avem o dedicatie pentru toti artistii total... neispirati: "E noapte spre dimineata/ Gandirea s-a topit in ceata/ Iubita a plecat/ Tanaru-i daramat/ Iar de fantezie/ A-nceput sa-i scrie/ Orice porcarie/ Ii trece prin cap/ Of, ce pacat/ Ca fata a plecat/ Iar baiatul scrie numai versuri de c...t".

×
Subiecte în articol: antimonden