x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Record - 107 litri de lapte pe zi

Record - 107 litri de lapte pe zi

16 Mai 2005   •   00:00

"Australianca" Lucy este "fericita" detinatoare a unui record greu de batut: 107 litri de lapte zilnic. Proprietarul vacutei din rasa holstein spune ca recordul este datorat unui regim alimentar menit sa creasca productia la 40 de litri.

  • LUME, LUME...

  • SASE FEMEI IN LUPTA CU TAURUL

    In Mendavia (regiunea Navarra din nordul Spaniei) a avut loc prima corida in care protagoniste au fost sase femei toreador. Din nefericire, una dintre ele, Sanda Moscoso (foto), a fost luata in coarne de un taur furios.

    Studiu - Masina, culoarea si fericirea

    Un studiu realizat de RAC Foundation din Anglia releva faptul ca starea de spirit a soferului este reflectata de culoarea masini pe care o conduce. Astfel, cei care se afla la volanul unui automobil verde sunt fericitii soselelor. La fel sunt si persoanele care conduc un autoturism de culoare rosie, albastru metalizat sau argintie. Soferii unor masini galbene, lila, negre sau albe sunt deprimatii soselelor. Nici marca automobilului nu este de neglijat. Potrivit reprezentantilor RAC Foundation, persoanele care se afla in spatele volanului unui VW Beetle, al unui Mini sau al unui Citroen 2CV zambesc cel mai des.

    Pericol - Tigara, acadeaua moderna a minorilor

    Rezultatele unui studiu recent asupra consumului de tutun in randul minorilor sunt ingrijoratoare. In fiecare zi, aproximativ 6.000 de tineri fumeaza prima lor tigara, iar jumatate dintre ei devin fumatori constanti. Principalul vinovat este publicitatea agresiva, care ii determina pe 86% dintre tineri sa aleaga cele mai promovate trei marci de tigari. Alte rezultate ale studiului: peste 4,5 milioane de tineri intre 12 si 17 ani sunt fumatori; fumatul de la o varsta frageda creste riscul dependentei; 70% dintre tineri isi doresc sa nu se fi apucat de fumat; sansele ca aceia care practica un sport sa fumeze scad cu 40%; fumatul creste riscul imbolnavirii de cancer; 15,3% dintre elevii de liceu fumeaza, proportia fiind egala in randul ambelor sexe.

    Record - 107 litri de lapte pe zi

    Vacuta Lucy, din Australia, este "fericita" detinatoare a unui record greu de batut: 107 litri de lapte zilnic. Hilltop Bellwood Lucy are cinci ani si este din rasa holstein. Ea a depasit cu 82 de litri media nationala a Australiei la productia de lapte pe cap de bovina (25 de litri). Proprietarul vacutei, Tristan Mulhern, din Peninsula Fleurieu, spune ca recordul este datorat unui regim alimentar menit sa creasca productia la 40 de litri. "Nu mi-a venit insa sa cred cand am vazut ca in urma acestei diete Lucy da acum 107 litri de lapte pe zi", a adaugat Mulhern.

    Tanorexie - Dependenta de bronzat imbatraneste

    Medicii si cercetatorii din Liverpool sunt ingrijorati de rata crescuta a tinerilor care frecventeaza foarte des solarele. Cazul unei minore de 14 ani este relevant in acest sens. De doi ani, ea merge aproape zilnic sa se bronzeze artificial. Medicii au avertizat-o ca in scurta vreme cancerul de piele s-ar putea instala. Mai mult, la o analiza atenta cu raze ultraviolete, s-a constatat ca pielea din jurul ochilor si nasului este extrem de pigmentata si imbatranita, iar epiderma de pe intregul corp seamana, ca aspect, cu cea a unei femei de 25 ani. Diagnosticul medicilor a fost "tanorexie", termen care face trimitere la depedenta nefireasca de bronz.

    Neglijenta - A curatat acvariul cu piranha inauntru

    O femeie din Rusia a fost muscata de mai multi pesti piranhia, in timp ce incerca sa curete acvariul fiului sau. Ea le-a spus medicilor ca a crezut ca in recipient sunt carasi aurii si a dorit sa-i faca o surpriza baietelui. Femeia, al carei nume nu a fost dat publicitatii, a declarat ca a bagat mainile in acvariu pentru a prinde "pestisorii", insa acestia s-au repezit in degetele ei. A reusit sa scape lovind pestele de marginea acvariului.

    Rubrica realizata de Adriana Paduraru si Miruna Mihalcea
    ×
    Subiecte în articol: antimonden litri