x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Susan Sarandon, criticată dur pentru afirmațiile sale: „Evreii americani gustă pentru prima oară din ceea ce înseamnă să fii musulman”

Susan Sarandon, criticată dur pentru afirmațiile sale: „Evreii americani gustă pentru prima oară din ceea ce înseamnă să fii musulman”

de Anastasia Paul    |    22 Noi 2023   •   21:45
Susan Sarandon, criticată dur pentru afirmațiile sale: „Evreii americani  gustă pentru prima oară din ceea ce înseamnă să fii musulman”
Sursa foto: Hepta

Susan Sarandon a fost aspru criticată pentru afirmațiile sale, potrivit cărora evreii americani „gustă pentru prima oară din ceea ce înseamnă să fii musulman”

În timp ce participa la un miting pro-palestinian, ea a spus că evreii americani care se tem pentru siguranța lor, pe fondul creșterii sentimentului antisemit, „gustă prima oară din ceea ce simte un musulman în această țară”.

Ea și-a exprimat de mai multe ori opoziția față de Israel, după începutul războiului din Fâșia Gaza, postând acuzații de genocid, atrocități și crime de război ale Israelului pe rețelele de socializare. Totodată, actrița a transmis informații care neagă elemente ale masacrelor Hamas în rândul evreilor și caracterizează gruparea palestiniană ca fiind o „organizație de rezistență”, și nu un grup terorist, potrivit timesofisrael.com.

Susan Sarandon

Scriitoarea indiano-americană Asra Nomani, de religie musulmană, i-a dat o replică pe rețeaua de socializare X:

„Permite-mi să dau „un gust” despre cum „te simți” ca musulman în America: tatăl meu nu a trebuit să devină un servitor de mâna a doua al unuia dintre numeroșii tirani ai țărilor musulmane... Mama mea?... A fi musulmană în America a însemnat să trăiască LIBERĂ.. Crezi că dictatura musulmană din Qatar permite sclavilor musulmani, servitori ori musulmani palestinieni să obțină cetățenie? In niciun caz…"

„Vă rog să nu minimizați experiența evreilor americani prin igienizarea iadului în care trăiesc musulmanii din țările musulmane, defăimând America pentru viața – și libertățile – pe care le oferă musulmanilor, cum este familia mea.”

×