x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Uriah Heep - Deplasare cu peripetii

Uriah Heep - Deplasare cu peripetii

de Catalina Iancu    |    31 Aug 2006   •   00:00
Uriah Heep - Deplasare cu peripetii

Legendarul grup rock Uriah Heep a concertat la 26 august in incheierea Zilelor Aradului. Fundatia Phoenix, care l-a adus in Romania, intentioneaza sa organizeze un spectacol si la Bucuresti, in noiembrie.

Britanicii au fost incantati de cazare si masa si, lucru mai rar intalnit, de sonorizarea asigurata de "Sincron Music". La capitolul gastronomie, au apreciat in mod special micii, frigaruile, salata de vinete si branza, dar mai ales o palinca veche de 25 de ani si un vin adevarat, care i-au facut sa uite de Jack Daniel’s, Remy Martin si vinurile frantuzesti cerute prin contract. Varsta sau bunul-simt britanic i-au determinat sa cantareasca doar din priviri si din vorbe frumusetile feminine locale. Aradul li s-a parut patriarhal si… teutonic! Iar strandul… pitoresc.

Daca organizatorii si colaboratorii tehnici si-au facut treaba ca la carte, deplasarea grupului s-a lasat cu peripetii. Sositi cu avionul de la Londra, membrii trupei urmau sa fie preluati de la aeroportul din Budapesta si adusi la Arad cu un autocar de lux. Dar din cauza traditionalei cozi de la Vama Nadlac, era cat pe ce ca masina sa nu ajunga la timp la aeroport si oaspetii sa stea sa-si pazeasca cele peste 400 de kilograme de bagaje. Din fericire, gazdele au ajuns "la mustata", deoarece si avionul a aterizat cu intarziere, asa ca s-au nimerit fix pe fix.

AVENTURI. Plecarea, insa, n-a mai fost asa de usoara. Daca peste vama s-a trecut rapid si fara nici un fel de probleme, de data aceasta, pe la Turnu, autocarul i-a lasat pe interpreti in drum din cauza unor probleme tehnice. Remedierea a durat peste cinci ore, iar britanicii n-au mai putut ajunge in timp util la aeroport si au pierdut avionul. Problema era si mai grava: cum sa gasesti 11 camere libere intr-un hotel din Budapesta in week-end chiar in seara respectiva? Si mai ales, cum sa faci rost de bilete de avion chiar in ziua zborului? Ei bine, cu sprijinul prietenilor si al unor profesionisti de la o agentie, Paul Nanca a reusit imposibilul. Mick Box si colegii lui au reusit sa ajunga cu bine la destinatie si, in ciuda acestor amintiri palpitante, abia asteapta sa revina in Romania. Caci Fundatia Phoenix are de gand sa-i aduca si la Bucuresti, cel mai probabil in noiembrie.

MULTUMIRI PRIN SMS
"Am ajuns in Londra. Multumiri amandurora pentru tot ajutorul. Apreciem foarte mult ce-ati facut. Va voi trimite un e-mail cu detalii cand ma intorc la birou. Salutari!" - Mick Box, Uriah Heep

SHOW MAGNIFIC
Imediat ce-au aterizat pe Heathrow, Mick a trimis un SMS cu multumiri pentru Paul si Mircea Nanca. Sa speram ca "Lady In Black" se va auzi si la Bucuresti, caci concertul de la Arad a avut un succes imens. Contabilitatea municipala a inregistrat 8.700 de bilete, dar se pare ca la spectacol au fost in total aproximativ 15.000 de spectatori. Dupa magnificul show, printre cei care s-au inghesuit la autografe s-a numarat si viceprimarul Aradului, imbracat intr-un tricou cu Uriah Heep. Se pare ca edilul este mare fan, caci tricoul parea destul de purtat!
×
Subiecte în articol: antimonden uriah heep