x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete de import

Vedete de import

28 Feb 2004   •   00:00

"Nimeni nu-i profet in tara lui", e o vorba veche. Sunt cateva personaje interesante care au venit in Romania de peste mari si tari. Aici, au dat din coate, s-au luptat si au ajuns vedete. S-au remarcat in muzica, arta fotografica sau televiziune.

Nu e usor sa ajungi vedeta in alta tara decat in cea de bastina. Daca unii au visat sa reuseasca la Hollywood si visul li s-a implinit, altii au tanjit la statutul de VIP in Romania. Columbienii Rizo Hernandez Willmark si Gabriel Hennessey, grecul Nikos si rusoaica Anna Lesko sunt cele mai elocvente exemple. Stiati ca Willmark vrea cetatenie romana si chiar invata pentru a trece toate examenele? Sau ca senzuala interpreta Anna Lesko a platit un profesor pentru a invata la perfectie limba tarii gazda? Dupa cum ati sesizat, Nikos si Willmark mai au inca probleme cu accentul si cu topica frazei dar, surprinzator, au "prins" umorul romanesc. Drept urmare, nici nu au fost lasati sa prezinte singuri o emisiune, fiind sustinuti de cate o vedeta locala.

A luat meditatii de limba romana Senzuala interpreta Anna Lesko (25 de ani) s-a nascut la Chisinau. Mama ei este rusoaica, iar tatal, moldovean. Provine dintr-o familie instarita, bunicul ei fiind cel mai bogat din zona. A venit in Romania in urma cu opt ani. Cand a plecat de acasa le-a spus parintilor ca trece granita doar pentru a le face unor dansatori costumele de scena. Ai ei i-au dat crezare. Numai ca Anna a vrut sa danseze. La scurta vreme dupa ce a ajuns la Constanta a fost remarcata de actualul ei iubit, miliardarul Irinel Columbeanu. Dar, cum sa se inteleaga, caci frumusica vecinica nu stia o iota romaneste! Irinel, inspirat de fel, a sosit la prima intalnire cu un dictionar roman-rus. Numai ca rusoaica a tinut mortis sa vorbeasca corect romaneste, astfel ca si-a angajat un profesor. Anna Lesko a absolvit Facultatea de Drept, iar hobby-ul ei este pictura (deja a vandut un tablou cu 3.000 de dolari). In ultima vreme a dat din coate si a ajuns si cantareata. Are deja trei videoclipuri si a lansat CD-urile "Ard in flacari" si "Inseparabili".

Premiul pentru Excelenta in fotografie Gabriel Hennessey, columbian de origine, a pasit pe pamant romanesc in urma cu opt ani, la indemnul unchiului sau. Initial, a ramas doar cu gandul de a-si lua doctoratul in arhitectura. In 2000, chipesul columbian si-a cumparat primul sau aparat foto. Si in numai patru ani a reusit sa ajunga cel mai bun fotograf autohton, obtinand Premiul pentru Excelenta in fotografie. I-au pozat vedete de calibru, printre care Ileana Lazariuc, Mihaela Radulescu sau Andreea Raicu.

Un alt columbian ambitios si de succes este Rizzo Hernandez W i l l m a r k (Pro FM), nascut in Bogota. A venit pe plaiurile nostre in 1994, cand a primit o bursa de studii la UPG Ploiesti. A invatat romaneste in anul pregatitor, dar tot atunci a priceput si cat de greu e sa mananc i dramuit , doar pe baza de bonuri de cantina: "Ma simt bine aici, sunt impresionat de frumusetea bucurestencelor. Deja ma simt pe jumatate de-al vostru si intentionez sa-mi iau cetatenia romana". Grecul Nikos Koudounis (35 de ani), matinalul postului Realitatea TV, este de departe cel mai scolit dintre toti. A absolvit facultatea de Mass-Media ANTI din Grecia, dar si Facultatea de Medicina Generala din Iasi. In perioada 1997-1998 a debutat in calitate de prezentator al emisiunii "Asto", la Europa Nova Iasi, dupa care a fost translatorul oficial al antrenorului Anghel Iordanescu la echipa nationala a Greciei. In paralel este si corespondent in Romania al ziarului "Espresso" si al unor posturi tv din Grecia.( SIMONA ECOVOIU )

Nu le inteleg pe romance Nikos si Hennessey au trait povesti de amor cu romance. Insa mare lucru n-a iesit din combinatiile cu fetele nostre, caci tot burlaci au ramas. Cum grecul a studiat la Iasi, inevitabil i-a taiat calea o moldoveanca. La numai un an s-au despartit. E clar ca are probleme cu romancele caci, saptamana trecuta, a fost luat in vizor de CNA, dupa ce l-a reclamat o doamna de misoginism! In schimb, Gabriel a trait o poveste de amor cu Daniela Gyorfi. Nici ei n-au gasit un numitor comun si s-au multumit sa ramana amici. La Targul de Barbati, Hennessey a fost "cumparat" de o femeie cu suma de 9.200.000 de lei: "Daca doua ore de-ale mele fac atatia bani, inseamna ca e o afacere buna!", spune el, amuzat.

×
Subiecte în articol: antimonden