x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Vedete pretioase

Vedete pretioase

09 Ian 2005   •   00:00

Se plang tot timpul ca sunt foarte ocupate. Nu concep viata fara fitness, coafor sau shopping. Nu spun niciodata "am grija de mine", ci "am grija de imaginea mea". Au o adevarata obsesie pentru a arata bine, dar au devenit sclavele propriei imagini. Le-am numit, simplu, "vedete pretioase".


CATALINA IANCU

PRETENTIOASA. Selena nu mai pune piciorul in autobuz sau tramvai fiindca se crede vedeta
Daca ajung la vreo receptie, vin pe ultima suta de metri. Lumea buna se lasa asteptata, nu-i asa? Dar atat de mult, incat, de cele mai multe ori, incepe evenimentul fara ele. Si pleaca primele, caci li se pare normal sa nu stea la taclale cu oricine. Chiar daca mesele sunt incarcate, nu pun gura nici pe-o maslina. N-o sa le vedeti vreodata asteptand trenul pe marginea sinelor, chiar dac-ar fi moarte de oboseala. Decat sa se aseze pe-o banca prafuita, prefera sa stea in picioare, chiar daca baretele sandalelor Gucci le-au ros pana la sange. Un fel de "rabda baba la frumusete", dus pana la extrem. Despre cele mai multe dintre ele am auzit vorbindu-se pe la colturi: "O stiu de cand era ca mine, fata de cartier. Mancam ciorba impreuna, iar acum nu ma mai cunoaste. E "vedeta". Inca una care s-a ajuns!".

CONTESA. In afara de povestea cu sangele albastru ce ii curge prin vene, arborele ei genealogic incluzand o contesa germana si un print neamt, indragostiti pe la 1852, Cristina Teodorescu mai are un fix: propria imagine. "Am mare grija de imaginea mea", ne spune de fiecare data. O fosta colega de facultate i s-a adresat odata cu "Ce mai faci, fata?". Nici nu va puteti imagina cat de surprinsa a fost "vedeta" Teodorescu. Interlocutoarea sa i-a amintit de vremurile cand faceau gogosi amandoua si invatau pentru examene. Insa Cristina i-a taiat-o scurt, spunandu-i ca acum este VIP. Contesa blonda macar are "scuza" ca e vlastar de vita nobila, pe cand cele pe care vi le vom prezenta in continuare provin din familii de oameni obisnuiti.

AER DE AMERICA. Despre Monica Barladeanu s-a spus de multe ori ca-i plina de fite. Mai ales de cand a plecat sa cucereasca Hollywood-ul, i se spune "vedeta cu aer de America". Desi nu suntem de acord intru totul, pe undeva exista un sambure de adevar. De exemplu, Monica ne-a spus ca nu bea decat apa "Evian". Oare ce-ar face daca ar ramane in mijlocul desertului?

Bineinteles ca si pe Monica o urmareste ideea imaginii: "Ce-i trebuie unei tinere pentru a se afirma in show-biz? Farmec, talent, personalitate, PR bun si o imagine care s-o avantajeze".

DE SUS. Monica Davidescu provine din satul Vistieru, comuna Sotrile, judetul Prahova. De altfel, Monica spunea ca niciodata nu s-a uitat la baietii din sat. Si pare foarte pretentioasa: "Exista momente cand alerg disperata dupa o haina, pentru ca sunt invitata sa apar intr-un loc aparte si vreau sa fiu imbracata intr-un anumit fel". In aceeasi categorie se inscrie Anna Lesko, fosta dansatoare pe care Irinel Columbeanu a facut-o celebra. De cand a devenit "vedeta", Selena (fosta Candy) nu mai umbla cu mijloacele de transport in comun. I se pare rusinos ca o "personalitate" de talia ei sa mearga cu tramvaiul. Desi a castigat o gramada de premii de popularitate, Madalina Manole nu este chiar ceea ce se cheama o vedeta... populara. Nu-si refuza fanii, dar pune o bariera mult prea mare intre ea si restul lumii. Si foloseste la nesfarsit formula "Noi, vedetele".

PRINTESA
La polul opus se afla un alt personaj. O printesa in blugi si adidasi. Printesa adevarata cu codite afro, purtand pe-acasa papuci de blana, in forma de ursuleti. O printesa adevarata care canta si danseaza vara la Vama Veche mai ceva ca liceenii. Ati recunoscut-o? Brianna Caradja este una dintre putinele urmase ale familiilor Caradja-Cantacuzino si Cretzulesco, si e, fara discutie, cea mai curajoasa vedeta cu rang adevarat. Nonconformista Brianna Caradja nu conteneste sa ne surprinda cu fiecare aparitie. Ce inseamna in viziunea ei a fi aristocrat? Simplu: opusul lui a fi snob. "Sangele albastru nu-ti garanteaza insa intelepciunea de a face aceasta distinctie".

FIXATIE
"Incerc pe cat posibil sa nu mai mananc nimic dupa ora 18:00. Am mare grija de imaginea mea. Fac fitness pentru ca ma relaxeaza. Nu tin o cura de slabire in adevaratul sens al cuvantului, in schimb, consum foarte multe fructe si legume"
Cristina Teodorescu, prezentatoare tv
×
Subiecte în articol: antimonden vedeta