x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Îndemnul părintelui Vasile Ioana în Postul Paștelui: "Consumă timpul omului.  Ar trebui ținut post de tehnologie"

Îndemnul părintelui Vasile Ioana în Postul Paștelui: "Consumă timpul omului.  Ar trebui ținut post de tehnologie"

de Redacția Jurnalul    |    01 Mar 2023   •   19:00
Îndemnul părintelui Vasile Ioana în Postul Paștelui: "Consumă timpul omului.  Ar trebui ținut post de tehnologie"

Postul Paștelui a început, luni, 27 februarie 2023, și mai este numit și Postul Mare. Acesta durează 7 săptămâni și este considerat cel mai greu. Sunt doar două zile cu dezlegare la pește.

 că părintele Vasile Ioana ne oferă câteva explicații care să ne ajute să înțelegem ce înseamnă de fapt restricțiile trupești și sufletești pe care le impune această perioadă. 

El atrage atenția îndeosebi asupra tehnologiei care a ajuns să ne ocupe tot timpul. 

"Pentru suflet mai avem altceva. Astăzi, spre deosebire de alte perioade ale istoriei umanității, omul are acum un consum spiritual de alt tip: de Youtube, TikTok, Facebook și Instagram. Care consumă timpul omului.  Ar trebui ținut post de tehnologie. Să lăsăm deoparte telefonul și să ne unim cu Dumnezeu, prin citirea Psaltirii. Să citim un capitol din Biblie, să citim mai mult din cuvântul lui Dumnezeu și să venim la Denii și la Liturghie.

Haideți să luăm dimineață Agheasmă Mare și să lăsăm un pic deoparte tehnologia, care înseamnă preocuparea pentru viețile altor oameni.", a spus preotul Vasile Ioana, la Antena 3 CNN.

"Ne vom purifica de tot ce e rău în noi și ne vom schimba viețile în felul acesta, fiind și noi mai ușori un pic mergând pe calea lui Dumnezeu, departe de gălăgia și nebunia lumii. Focusându-ne mai mult pe Cer, pe verticalul de care avem atâta nevoie, și lepădând puțin tehnologia asta, care ne-a acaparat prea mult, și răutatea, ura, supărările zilnice. 

Haideți să ne focusăm pe ce este cu adevărat important: iubirea de Dumnezeu, iubirea de Aproapele și neapărat fapta cea bună.

Postul are două aripi: abținerea și fapta bună. Să dăruiești și să faci o fapta bună.", este îndemnul părintelui Vasile Ioana.

×