x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Relatii Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit

Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit

de Moira Dună    |    13 Iul 2021   •   17:16
Ce înseamnă când îți visezi fostul iubit
Sursa foto: Chermiti Mohamed Unsplash.com

S-ar putea ca un fost iubit să fi apărut în visele tale la un moment dat. Uneori, aceste vise pot fi nostalgice și ușoare, dar alteori ar putea să aibă un impact atât de puternic asupra ta încât să te trezești confuz și cu ușoare înțepături în inimă, scrie bustle.com.

Când ne aflăm într-o relație suntem atât de apropiați de partener încât acesta rămâne mult timp în sufletul nostru.

Însă ce înseamnă cu adevărat atunci când ne visăm din senin fosta dragoste ? Visul este cel mai probabil o manifestare a subconștientului tău care selectează amintirile și sentimentele, iar această auto-analiză este un lucru bun. Dar nu trebuie interpretată că este un semn de împăcare. Cu ajutorul viselor putem recupera magia, pasiunea, inocența, încrederea, bucuria de viață pe care am lăsat-o în acea relație, fără să trebuiască să ne revedem cu acea peersoană în realitate, spun experții.

Ai încă sentimente pentru el

Cel mai evident motiv pentru care visezi la un fost este că ai încă sentimente pentru el. Acest lucru poate fi adevărat mai ales dacă despărțirea este încă proaspătă iar visul este un indicu că nu ai reușit să mergi mai departe. Însă amintește-ți că relația s-a încheiat dintr-un motiv și că acesta a fost un lucru bun. Este normal să te tulbure amintirea unei foste iubiri când nu a trecut prea mult tiimp. Visele pot face să pară reale cele mai absurde scenarii iar impactul asupra ta poate fi destul de puternic. Dar pentru că acestea îți redeșteaptă amintiri și sentimente, nu înseamnă că mai ești interesat de acea persoană, așa că nu trage concluzii pripite. Acordă-ți timp și spațiu pentru a procesa imaginile și mergi mai departe.

N-ai depășit momentul despărțirii

A avea vise despre un fost ar putea indica faptul că ai în continuare sentimente pentru el sau vrei să vă împăcați, dar nu este general valabil. Poate însemna pur și simplu că analizezi părți ale relației pe care încă nu le-ai înțeles. Aceste vise pot aduce în prim plan lucruri neterminate.  Revizuind relațiile din trecut în vise, subconștientul îți oferă șansa de a reevalua lucrurile dintr-o perspectivă mai matură, de a procesa sentimente neacceptate sau de a găsi închiderea lucrurilor care persistă în subconștient. Uneori, să visezi situația și să reflectezi la ea este suficient pentru a închide emoțional capitolul. Deci fă-ți timp să vorbești despre ceea ce a apărut în vis și / sau să scrii într-un jurnal.

Avertismente în relația actuală

Să-ți visezi o fostă relație toxică ar putea reveni în subconștientul tău pentru a te atenționa cu privire la situația prezentă. Dacă visezi că te împaci cu un fost iubit abuziv ar putea reprezenta semnale de alarmă cu privire la comportamentul actualului partener. Ceva din atitudinea acestuia este similară cu relația din trecut. Așa că analizează ce se întâmplă acum și nu te uita pe tine. O situația abuzivă ne scade stima de sine și încrederea și ne face dur și critic cu noi înșine.

Fără legătură cu relațiile

Uneori, legăturile dintre un vis despre fostul tău ubit și circumstanțele actuale din viață vor fi mai puțin evidente decât oricare dintre scenariile de mai sus, ceea ce înseamnă că va trebui să sapi mai adânc pentru a găsi adevăratul sens. Poate fi ceva de atunci pe care trebuie să-l experimentezi acum. Ia în considerare unde locuiai, ceea ce ai făcut și ce se întâmpla în viața ta în momentul în care erai cu acea persoană. Poate că circumstanțele din jurul relației, și nu fostul partener în sine,  dețin cheia a ceea ce subconștientul tău încearcă să-ți spună. 

Visele sunt adesea modalități prin care subconștientul nostru poate sorta sentimentele, situațiile și experiențele pe care le avem în viața noastră de zi cu zi. Acestea pot însemna, pur și simplu, că procesăm încă ceva din acea relație sau perioadă a vieții noastre și nu trebuie să trimitem un mesaj „Mi-e dor de tine”. Subconștientul ne vorbește într-un mod unic, așa că este bine să reflectăm la sentimentele care au apărut în timpul visului despre un fost iubiit pentru a-i înțelege semnificația.

×
Subiecte în articol: vise iubit