x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Saveta Bogdan dezvăluie metoda naturală pentru vopsirea ouălor de Paște

Saveta Bogdan dezvăluie metoda naturală pentru vopsirea ouălor de Paște

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2023   •   16:15
Saveta Bogdan dezvăluie metoda naturală pentru vopsirea ouălor de Paște

Interpreta de muzică populară, Saveta Bogdan, dezvăluie metoda naturală și tradițională pentru vopsirea ouălor de Paște.

Artista folosește foi de ceapă, sfeclă și lobodă roșie. Pune ouăle într-un ciorap împreună cu frunze și flori pentru a fi mai frumoase. 

”Ouăle eu le vopsesc de joi, pentru că așa se face. Eu fiind ardeleancă, la mine se vopsesc vinerea ouăle, dar aici se fac de joia. Dacă am coji de la ceapă, le fac așa. Biata mamă strângea foile de ceapă roșie de la un an la un an, ca să vopsim ouăle cu ele. De obicei le vopsesc și cu coji de ceapă și cu sfeclă roșie și cu lobodă roșie. Eu le leg cu ciorap, pun o crenguță de pătrunjel, crenguță de mușcată și tot felul de flori. De data aceasta o să le fac cum o să pot mai repede. Îmi place să le fac, să le pun să fiarbă. Normal, mie îmi place să le fac natural, cu ceapă și cu sfeclă roșie”, explică Saveta Bogdan.

Ea spune și ce preparate pregătește pentru masa de Paște. Astfel că nu vor lipsi ouăle, cozonacii, drobul și borșul de miel. 

”Și eu primesc Paștele ca toată lumea, cu lumină, cu cozonaci, cu ouă vopsite, ciorbă, borș de miel, friptură. Sunt preparate specifice acestei sărbători pe care trebuie să le pregătim. Mie îmi vin și finii, am foarte mulți fini care o să vină la mine și o să ciocnim. Trebuie să facem de toate. Fata mea s-a cam supărat pe mine, pentru că trebuia să merg în America să le vopsesc ouăle, dar la ei a fost Paștele mai repede cu o săptămână, pentru că soțul ei este catolic. Dar fata mea face și Paștele catolic și cel ortodox. Și cum ea a fost ocupată cu serviciul, nu a avut timp să facă pregătiri și s-a tot rugat de mine să merg la ea să le prepar eu toate cele. Deși mi-aș fi dorit să ajung mai devreme la ea, i-am spus că nu am cum pentru că eu mai am emisiuni la care să merg, am avut și spectacol de binefacere pentru Turcia și am destule pe cap în această perioadă. ”, a spus Saveta Bogdan, în exclusivitate pentru Spectacola

 

×
Subiecte în articol: vopsire oua paste Saveta Bogdan