
Semnificația lor provine din cuvântul latin "valens", care înseamnă "puternic" sau "sănătos". Cele două nume sugerează o persoană de o mare forță interioară, cu o energie pozitivă, capabilă să înfrunte orice provocare cu optimism și curaj.
Cine a fost Sf Valentin
Sfântul Valentin a fost un martir din secolul III, apreciat pentru curajul său de a face căsătorii în ciuda interdicțiilor imperiale.
Ziua de sărbătoare a Sfântului Valentin coincide cu festivalul roman Lupercalia, dedicat fertilității și iubirii, fapt ce a contribuit la legătura dintre această zi și celebrarea iubirii.
Deși au existat mai mulți martiri creștini pe nume Valentin, este posibil ca Ziua Îndrăgostiților să-și fi luat numele de la un preot care a fost martirizat în jurul anului 270 d.Hr. de către împăratul roman Claudius al II-lea Gothicus. Alte relatări susțin că Sfântul Valentin din Terni, un episcop, a fost cel pentru care a fost numită sărbătoarea, deși este posibil ca cei doi sfinți să fi fost, de fapt, o singură persoană, scrie britannica.com.
Derivatele numelui, precum Valentius, Valentinus și Valentina, fac parte din onomastica creștină datorită cultului martirilor Valentin, fiind menționate atât în calendarele creștine din vestul, cât și din estul Europei
Numele de Valentin este cunoscut în multe regiuni din Europei, prin intermediul diferitelor culturi. Deși se credea că numele ar fi ajuns pe teritoriile românești prin influența greco-slavă, documentele onomastice atestă prezența acestuia mai ales pe cale maghiară sau germană.
Sărbătoarea Sfântului Valentin
Este o zi în care îndrăgostiții își exprimă afecțiunea prin urări și cadouri, notează spynews.ro.
