x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA2 va fi organizat, în toamna acestui an, pe Arena Naţională. Premii totale de 40 de milioane de dolari

Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA2 va fi organizat, în toamna acestui an, pe Arena Naţională. Premii totale de 40 de milioane de dolari

08 Iul 2021   •   20:07
Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA2 va fi organizat, în toamna acestui an, pe Arena Naţională. Premii totale de 40 de milioane de dolari

Primarul General, Nicuşor Dan, a anunţat joi, la Arena Naţională, că Bucureştiul va găzdui anul acesta cel mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice -Campionatul Internaţional de Gaming - DOTA2.

Evenimentul va avea loc în toamna acestui an şi va aduce încasări importante la bugetul Primăriei Capitalei şi la bugetul de stat.

 Primarul Capitalei, Nicuşor Dan:

„Sunt fericit să vă anunţ că am încheiat un acord cu firma americană Valve  pentru organizarea celui mai mare eveniment internaţional de sporturi electronice din acest an. Este o competiţie care se va desfăşura aici, pe Arena Naţională, în a doua decadă a lunii octombrie, 12-17 octombrie. Este o competiţie care va fi vizionată de aproximativ 80 de milioane de oameni din întreaga lume, cu premii de 40 de milioane de dolari, din care 16% merg la bugetul statului român, sub formă de impozite. Pentru comparaţie, premiile de la Wimbledon din  acest an sunt de 48 de milioane de dolari. Este evenimentul de sporturi electronice cu cel mai mare premiu din istorie”. 

 

Arena Naţională, spaţiu deschis pentru marile evenimente

Cu această ocazie, Primarul General, Nicuşor Dan, a ţinut să transmită un mesaj organizatorilor de evenimente interesaţi de Arena Naţională:

„Vreau să transmit un mesaj de deschidere către organizatorii de evenimente: Arena Naţională nu mai este o feudă, Arena Naţională este un spaţiu deschis pentru evenimente. După cum ştiţi, am trecut în Consiliul General,  în urmă cu câteva zile, modificarea hotărârii care stabileşte tarifele pentru acest spaţiu de evenimente sportive, culturale sau de altă natură. Suntem absolut deschişi pentru echipe de fotbal, pentru organizatori de evenimente culturale, concerte. Am fi foarte bucuroşi să avem cele mai interesante spectacole pentru bucureşteni şi pentru oamenii din împrejurimi”.

 

EURO 2020,  un succes pentru Bucureşti

Nicuşor Dan a vorbit şi despre organizarea EURO 2020 la Bucureşti, arătând că: „Bucureştiul şi Arena Naţională au fost la cele mai înalte standarde internaţionale. Am primit mulţumiri de la UEFA pentru modul în care am organizat acest eveniment. Pentru EURO 2020 au lucrat sute de oameni pe partea de construcţii şi pentru sisteme electronice. Nu în ultimul rând, au fost 1.000 de voluntari care în toate zilele turneului au contribuit la orientarea spectatorilor. A fost un efort colectiv pentru care vreau să mulţumesc tuturor acestor oameni”.

 Cei peste 1000 de voluntari care au contribuit la organizarea celor 4 meciuri ale Campionatului European de Fotbal la Bucureşti vor viziona finala EURO 2020 (Italia-Anglia, 11 iulie) pe Arena Naţională, împreună cu Primarul General.

×
Subiecte în articol: arena nationala dota2 nicusor dan