x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Eurovision (VIDEO): Cei mai buni dintre perdanți, din toate timpurile! 12 nume pentru istorie

Eurovision (VIDEO): Cei mai buni dintre perdanți, din toate timpurile! 12 nume pentru istorie

10 Mai 2014   •   21:14
Eurovision (VIDEO): Cei mai buni dintre perdanți, din toate timpurile! 12 nume pentru istorie

Într-o competiție renumită pentru votul său deschis politic, nu întotdeauna triumfă cel mai bun cântec. Și nu de puține ori, cântecele care au urcat pe cea mai înată treaptă a podiumului intră rapid în uitare, în vreme ce altele clasate mai jos par să au mai multă carismă și reușesc să învingă timpul.

Acum, când mai sunt doar puține momente până când se va da startul ediției 2014 a Eurovision, să-i trecem în revistă pe „cei mai buni dintre perdanți”, conform unui clasament întocmit de publicația britanică „The Telegraph”.

1) „C’est le dernier qui a parlé qui a raison” (Amina, Franța, 1991 – a ocupat locul 2). Jazz cu tentă arabă și ritm seducător nord-african. Nu a câștigat Eurovision, dar a intrat în Cartea Reordurilor concursului, fiind melodia cu cel mai lung titlu, din toate timpurile.

2) „Nel Blu, Dipinto di Blu” (Domenico Modugno, Italia, 1958 – a ocupat locul 3). Este piesa cu cel mai mare succes comercial din toate timpurile, dintre cele lansate la Eurovision. A devenit celebră mai ales după ce a fost reînregistrată de Dean Martin, cu titlul „Volare”. De peste 50 de ani, este una dintre cele mai bune balade din istoria muzicii și singura melodie Eurovision care a câștigat vreodată un Grammy.

3) „Sing Little Birdie” (Pearl Carr și Teddy Johnson, Marea Britanie, 1959 – a ocupat locul 2). Un duet încântător, mai ales că interpreții erau soț și soție. Interludiul fluierat este amprenta acestei melodii care nu poate fi uitată ușor.
 
Citește lista completă și urmărește clipurile celor 12 piese care ar fi meritat să câștige Eurovision, pe RevistaFelicia.Ro.

×
Subiecte în articol: felicia eurovision 2014