x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Gheorghe Zamfir își promovează orașul natal: Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir”, la Găești

Gheorghe Zamfir își promovează orașul natal: Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir”, la Găești

31 Aug 2016   •   13:47
Gheorghe Zamfir își promovează orașul natal: Festivalul Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir”, la Găești

În perioada 1-4 septembrie 2016 se va desfășura ediția a III-a a Festivalului Internațional de Nai “Gheorghe Zamfir”, în județul Dâmbovița, la Găești, orașul natal al marelui artist internațional. Naistul român își dorește să repună orașul pe harta culturală a României, prin aceste evenimente. Și Primăria orașului Găești are așteptări mari de la acest eveniment, care ar putea aduce o creștere a numărtului de vizitatori, prin dezvoltarea turismului cultural, la numai 70 de kilometri distanță de București, într-o zonă celebră în trecut pentru viața artistică.

 

Deschiderea Festivalului va avea loc joi, la ora 16.30, la Clubul Arctic - fostul Conac Olănescu - situat în Parcul Central al orașului Găești. Prima seară a festivalului se va încheia cu un recital al maestrului Gheorghe Zamfir și al artistului Aydin Yavaș, în acompaniamentul Orchestrei Simfonice “Muntenia”, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie. Accesul se va realiza numai pe baza invitațiilor oferite de organizatori.

 

Ziua a doua a Festivalului Internaţional de Nai “Gheorghe Zamfir” este dedicată muzicii simfonice. Concertul se va desfășura la Casa de Cultură “Dumitru Stanciu” a orașului Găești, începând cu orele 19:30. Maestrul Gheorghe Zamfir, împreună cu invitații săi - naistul Jean Luc Faraux, soprana Irina Baianț, Claudia Iordache și Aydin Yavaș - vor interpreta lucrări din opere celebre și musicaluri, concerte instrumentale sau lucrări ale muzicianului Gheorghe Zamfir, acompaniați de Orchestra Simfonică “Muntenia”, dirijor Daniel Jinga. Accesul se va realiza pe baza invitațiilor.

 

Sâmbătă, evenimentele vor avea loc în Parcul Central, de la ora 19:30, cu muzică din repertoriul pop-simfonic, interpretată de invitați de marcă ai Maestrului Gheorghe Zamfir. Printre aceștia se numără profesorul Cornel Pană, naistul Costel Enache, Vlad Spătaru, renumita soprană Irina Baianț, Ana Cebotari, dar și celebrul Francesco Napoli. Artiștii vor fii acompaniați de Orchestra Simfonică “Muntenia”, dirijor Daniel Jinga. Ziua a patra a festivalului va cuprinde un regal folcloric alături de orchestra “Lăutarii”, din Chișinău, condusă de Maestrul Nicolae Botgros. Vor urca pe scena Festivalului: Vlad Spătaru, Vasile Iovu, Costel Pană, Rodica Anghelescu, Daniela Ghiță şi, bineînțeles, muzicianul Gheorghe Zamfir. Concertul se va desfășura în Parcul Central, începând cu ora19:30. Accesul publicului la evenimentele din 3 şi 4 septembrie, va fi gratuit.

 

 

 

×