x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calea Victoriei se transformă într-o scenă internațională a teatrului de stradă, în weekend

Calea Victoriei se transformă într-o scenă internațională a teatrului de stradă, în weekend

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2024   •   06:00
Calea Victoriei se transformă într-o scenă internațională a teatrului de stradă, în weekend

Artiști internaționali din Italia, Franța și Spania vor susține spectacole itinerante în cadrul proiectului „Străzi deschise”, în weekendul 29-30 iunie.

Potrivit unui comunicat al ARCUB, personajele fantastice de mari dimensiuni din celebra serie Harry Potter din Spania, giganticele broaște luminoase Electro Frogs din Franța, grupul de stegari Flag Wavers și trupa Puglia Street Band din Italia se întâlnesc cu publicul bucureștean pentru a anima Calea Victoriei, pe segmentul traseului pietonal dintre Piața Revoluției și Cercul Militar Național.

Fiecare trupă va susține câte 5 reprezentații de aproximativ 30 de minute, atât sâmbătă, 29 iunie, cât și duminică, 30 iunie.

Gigantele personaje gonflabile Harry Potter din Spania vor saluta trecătorii de pe Calea Victoriei, sâmbătă de la orele 10:10 și 11:10, respectiv duminică, de la orele 18:10, 19:10 și 20:10. Personajele magice din universul celebrei serii Harry Potter prind viață în structuri gonflabile de mari dimensiuni, luminate magnific.

Electro Frogs evadează din Franța și cuceresc publicul aflat pe Calea Victoriei strălucind cu mii de culori electrizante sâmbătă la ora 10:30 și 11:30 și în ziua de duminică de la orele 18:30, 19:30 și 20:30. Amfibienii veseli îi invită pe cei prezenți să intre în atmosfera deosebită de lumini și sunet, transformând Calea Victoriei într-un tărâm de poveste, plin de culoare, energie și muzică, în timp ce dansează pe ritmurile unui trio vibrant de saxofoane.

Flag Wavers, cu o istorie impresionantă ce își are rădăcinile în anul 1966 în Fossano, Italia, vor susține reprezentații inedite de mânuire a steagurilor în ambele zile din weekend, sâmbătă – orele 10:20, 11:20 și duminică – orele 18:20, 19:20, 20:20. Grupul și-a consolidat reputația la nivel internațional, prezentând spectacole remarcabile în diverse colțuri ale lumii, de la Japonia la Argentina și de la Canada la Norvegia. Coregrafia lor este acompaniată de o orchestră formată din tobe și trompete care interpretează muzică medievală, adăugând un element vibrant și competitiv reprezentației. „Principi d’Acaja” reușește să păstreze vie arta mânuirii steagurilor, inițial fiind o tactică militară nobilă, combinând expertiza tehnică cu o pasiune neînfricată pentru artă și istorie.

Trupa dinamică de muzicieni Puglia Street Band din Italia aduce o explozie de energie pe străzile Bucureștiului, prin cele 5 reprezentații ale spectacolului itinerant ce estompează granița dintre formație și public, sâmbătă la orele 10:00 și 11:00 și duminică de la orele 18:00, 19:00 și 20:00. Într-o călătorie muzicală ce străbate genuri ca funk, rock, latin, pop și balcanic, Puglia Street Band transformă spectatorii în participanți activi ai evenimentului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Străzi Deschise calea victoriei