x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gânduri închinate folkului

Gânduri închinate folkului

de Loreta Popa    |    01 Mar 2009   •   00:00
Gânduri închinate folkului

SUCCES • LICEENI CU DRAGOSTE DE MUZICĂ
Folkul a pătruns din ce în ce mai mult în sufletele liceenilor. De Dragobete, Colegiul "Gheorghe Şincai" a fost gazdă bună pentru "Folk fără vârstă".



Se ştie că majoritatea liceenilor îngraşă porcul în ajun de teză sau se ocupă cu tot felul de glume la adresa profesorilor. Ei bine, la Colegiul "Gheorghe Şincai" nu am remarcat aşa ceva, dimpotrivă... Un asemenea respect, o asemenea iubire faţă de profesori nu ne-a fost dat să vedem de multă vreme. De asemenea, o sală întreagă a aplaudat şi şi-a susţinut colegii. Dureros de frumos au cântat cei peste 40 de elevi înscrişi în concursul "Folk fără vârstă", organizat, precum se ştie bine, de Radio România Actualităţi, Radio Bucureşti şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Bine pregătiţi, nerăbdători cu ei înşişi, dar şi cu timpul, tinerii artişti au refăcut iubirea de cântec cu aceeaşi intensitate emoţionantă. Căci iubirea lor pentru folk este, aşa cum spune cântecul, fără de regie. Parcă atinşi de efervescenţa acestora, invitaţii Ducu Bertzi şi Alina Manole au încins atmosfera la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Bucureşti. Prezentatoarea evenimentului a fost nimeni alta decât Maria Gheorghiu, impresionată de vocile şi bucuria cu care au cântat elevii care au avut curajul să urce pe scenă în calitate de interpreţi.

FERMECAŢI... Câştigătorii au fost recompensaţi, ca de obicei, cu câte o chitară de la sponsorul oficial Hora din Reghin, dar şi cu CD-uri marca Jurnalul Naţional. Întregul concert a fost difuzat în emisiunea "Clubul de joi", prezentată de Maria Gheorghiu la Radio Bucureşti (98,3 FM).

Folkul a fost îmbrăţisat rapid de tânăra generaţie, ceea ce nu poate decât să bucure. S-au ridicat, au aplaudat, au cântat, au râs, au fost fermecaţi de acordurile chitarelor cu poezia de bună calitate şi cu vocile colegilor lor, atât de pline de nerv şi tinereţe.

La Creaţie, Premiul I s-a acordat piesei "Loris", în interpretarea lui Loris Chivu, Anei Maria Marinescu şi a lui George Aboud. În schimb, la Interpretare au fost acordate două premii I, Adrianei Minu şi unui grup aparte, format din  Gabriela Petcu, Corina Iordăchescu, Oana Matache, Sabina Nicolae, Mădălina Popa şi Ana Dragomir. Premiul al II-lea a fost acordat lui Radu Mitrea şi Dianei Orăşanu, iar premiul al III-lea s-a împărţit între Radu Mitrea – Mihaela Pavel şi Oana Slate – Răzvan Becheru. O menţiune a ajuns la Adriana Minu, Alex Turcu şi Oana Galagan.

×
Subiecte în articol: spectator