x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Masa inteligentă şi frigiderul cu iPod

Masa inteligentă şi frigiderul cu iPod

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    29 Oct 2008   •   00:00

Produse prezentate în cadrul IFA 2008
Despre IFA, marele spectacol destinat industriei electronicelor, telecomunicaţiilor şi unei părţi din industria IT desfăşurat de curând la Berlin, am vorbit în numărul 186 al Jurnalului casei mele. Sectorul destinat electrocasnicelor prezent în cadrul târgului a avut “de arătat” produse surprinzătoare.



Ne-am oprit în acest material asupra a două electrocasnice despre care cu siguranţă veţi mai auzi, prezentate la târg de compania slovenă Gorenje.

PRODUSE 2 ÎN 1

Anume, Smart table, masa inteligentă în traducere liberă, o masă din miezul căreia, la o simplă apăsare a butonului de telecomandă, iese un frigider rotund cu rafturi din sticlă, oferind astfel acces imediat la produsele dorite la masă.

Forma acestuia este potrivită pentru pâine, lapte, băuturi, fructe, legume, deserturi şi este gândit din nevoia expresă de confort total la masă, pentru ca, atunci când îţi doreşti un aliment sau o băutură rece, să le ai la dispoziţie imediat, fără a te mai deplasa până la frigider.

Fabricat din piatră, sticlă şi lemn, acest “mobilier electrocasnic” poate fi de folos în case, companii, hoteluri, restaurante.

O prezenţă extrem de spectaculoasă, care a făcut multe valuri în lumea aceasta a electrocasnicelor, este cea care a propus combinaţia dintre frigider şi iPod. Ceea ce vedeţi în imaginile de mai jos este exemplificarea acestor spuse, respectiv frigiderul Gorenje oficial licenţiat de Apple pentru a “purta” cu el un iPhone sau un iPod.

Frigiderul are încorporat pe uşa sa un dispozitiv de genul docking port în care “se poartă” iPhone-ul sau iPod-ul şi care redă cu acurateţe (frigiderul are şi boxe incluse) muzica de pe player.

Despre navigarea pe internet, de unde putem avea acces rapid la reţelele dorite, nu mai vorbim! Un soft, numit iGorenj, poate să controleze prin accesarea unei interfeţe grafice dispozitivele wireless din casă. Cei de la Gorenje au promis că vor lansa în curând şi alte aparate electrocasnice ce pot fi controlate prin acest soft

×