x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    23 Apr 2008   •   00:00


Elena Baciu, Bucureşti: Pentru pasta din peşte sărat aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g peşte marin, mărunt, sărat (hamsie, chilc&


Elena Baciu, Bucureşti: Pentru pasta din peşte sărat aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 500 g peşte marin, mărunt, sărat (hamsie, chilcă), 600 g unt la temperatura camerei, 100 ml ulei, 3 linguriţe de boia de ardei.

Preparare: Spălaţi peştele de mai multe ori în apă rece, curăţaţi şi scoateţi capetele, cozile şi viscerele. Scurgeţi bine, apoi treceţi de trei ori prin maşina de tocat cu sită deasă. Treceţi pasta prin sită pentru a scoate oasele mici, apoi amestecaţi jumătate din cantitatea de unt înmuiat, uleiul şi boiaua pînă obţineţi o pastă. Montaţi după nevoie. Cu restul de unt bine frecat ornaţi pasta cu ajutorul unui şpriţ. Se serveşte ca gustare, pe feliuţe de pîine prăjită şi zeamă de lămîie.


Mioara Pîrvu, Ploieşti: Ciupercile umplute cu peşte se obţin din ingredientele: un kg ciuperci mari, 500 g peşte (cod, macrou etc.), 100 g unt, un ou, sare, piper, zeamă de lămîie, o legătură de mărar, o legătură de pătrunjel.

Preparare: Curăţaţi, scoateţi picioruşele şi spălaţi ciupercile. Într-o tavă unsă cu ulei daţi la cuptor ­ciupercile (cu lamelele în sus),

cu un praf de sare. Lăsaţi tava timp de 15 minute la foc potrivit. Curăţaţi peştele şi puneţi-l la fiert în apă cu sare pentru 10 minute. Scoateţi peştele, dezosaţi-l, tocaţi-l împreună cu picioruşele ciupercilor şi frecaţi bine pasta obţinută cu untul înmuiat, sarea, piperul, oul şi zeamă de lămîie după gust. Umpleţi ciupercile cu pasta obţinută, ornaţi cu verdeaţă tocată fin şi montaţi pe platou cu frunze de salată verde şi alte legume după imaginaţie.

×
Subiecte în articol: agenda