Pentru a prepara muşchi de porc în aluat de clătite aveţi nevoie de: un kg muşchi de porc, o cană de ulei, 250 g ciuperci, 3 cepe, 3 ouă, 300 g făină, 600 ml lapte, pesmet, pătrunjel, sare, piper
Angelica Troncea, Bucureşti:
Pentru a prepara muşchi de porc în aluat de clătite aveţi nevoie de: un kg muşchi de porc, o cană de ulei, 250 g ciuperci, 3 cepe, 3 ouă, 300 g făină, 600 ml lapte, pesmet, pătrunjel, sare, piper.
Preparare: Muşchiul se taie în felii subţiri, se bate bine, se sărează şi se prăjeşte, uşor, în ulei. Ceapa tocată mărunt se căleşte cu ciupercile tăiate felii, se adaugă verdeaţă tocată, sare şi se dă la rece. Din 200 g făină, sare, două ouă şi lapte se prepară aluatul pentru clătite. Pe fiecare clătită se montează cîte o bucată de carne, peste care se pune o lingură de ciuperci cu ceapă. Se rulează şi se fixează cu scobitori, apoi clătitele se trec prin făină, ou bătut, prin pesmet şi se rumenesc în ulei. Se servesc cu salată de sezon.
Iuliana Cămpeanu, Bucureşti:
Cartofii franţuzeşti se fac
din: 1,5 kg cartofi albi, o cană de lapte, 100 g unt, o lingură de făină, 300 g
smîntînă, 200 g caşcaval, 6 ouă, sare.
Preparare: Se spală şi se fierb cartofii în coajă. După ce
au fiert se trec sub un jet de apă rece, apoi se descojesc şi se taie felii. Se
fierb 5 ouă, apoi se curăţă. Se rade caşcavalul. Untul se topeşte, se pune un
praf de sare, se adaugă făina, se căleşte uşor, se stinge cu lapte, se
adaugă smîntîna, apoi jumătate din cantitatea de caşcaval. Se amestecă bine
şi se dă deoparte. Ouăle fierte se taie felii. Se unge un vas cu unt, se montează alternativ un strat de
felii de cartofi, apoi felii de ou, pînă la final, cînd se toarnă sosul
amestecat cu oul rămas, bine bătut. Se scutură uşor vasul să se pătrundă
sosul şi se presară caşcaval. Se dă la cuptor pînă se încheagă bine şi se
rumeneşte uşor.
“Unul dintre cele mai
drăguţe lucruri din viaţă este acela că trebuie să ne oprim, indiferent de activitate,
dedicîndu-ne în întregime hrănirii”
Luciano Pavarotti