x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    14 Mai 2008   •   00:00

Pentru a prepara muşchi de porc în aluat de clătite aveţi nevoie de: un kg muşchi de porc, o cană de ulei, 250 g ciuperci, 3 cepe, 3 ouă, 300 g făină, 600 ml lapte, pesmet, pătrunjel, sare, piper

Angelica Troncea, Bucureşti:

Pentru a prepara muşchi de porc în aluat de clătite aveţi nevoie de: un kg muşchi de porc, o cană de ulei, 250 g ciuperci, 3 cepe, 3 ouă, 300 g făină, 600 ml lapte, pesmet, pătrunjel, sare, piper.

Preparare: Muşchiul se taie în felii subţiri, se bate bine, se sărează şi se prăjeşte, uşor, în ulei. Ceapa tocată mărunt se căleşte cu ciupercile tăiate felii, se adaugă verdeaţă tocată, sare şi se dă la rece. Din 200 g făină, sare, două ouă şi lapte se prepară aluatul pentru clătite. Pe fiecare clătită se mon­tează cîte o bucată de carne, pes­te care se pune o lingură de ciuperci cu ceapă. Se rulează şi se fixează cu sco­bitori, apoi clătitele se trec prin făi­nă, ou bătut, prin pesmet şi se ru­me­nesc în ulei. Se servesc cu salată de sezon.

 

Iuliana Cămpeanu, Bucureşti:

Car­tofii franţuzeşti se fac din: 1,5 kg cartofi albi, o cană de lapte, 100 g unt, o lingură de făină, 300 g smîntînă, 200 g caşcaval, 6 ouă, sare.
Preparare: Se spală şi se fierb cartofii în coajă. După ce au fiert se trec sub un jet de apă rece, apoi se descojesc şi se taie felii. Se fierb 5 ouă, apoi se cu­răţă. Se rade caşcavalul. Untul se to­peşte, se pune un praf de sare, se ada­ugă făi­na, se căleşte uşor, se stin­ge cu lap­te, se adaugă smîntîna, apoi jumă­ta­te din cantitatea de caşca­val. Se ames­tecă bine şi se dă deo­parte. Ouăle fier­te se taie felii. Se unge un vas  cu unt, se mon­tează alter­nativ un strat de felii de car­tofi, apoi felii de ou, pînă la final, cînd se toarnă sosul amestecat cu oul ră­mas, bine bătut. Se scutură uşor va­sul să se pătrundă sosul şi se presară caş­caval. Se dă la cuptor pînă se în­chea­gă bine şi se rumeneşte uşor.

 

“Unul dintre cele mai drăguţe lucruri din viaţă este acela că ­trebuie să ne oprim, indiferent de activitate, dedicîndu-ne în întregime hrănirii”
Luciano Pavarotti

×
Subiecte în articol: agenda