x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    09 Apr 2009   •   00:00

Musaca specială - Curcan cu castane



"Cui îi este ruşine să mănânce îi este ruşine să trăiască"
proverb francez


Andreea Popovici, Bucureşti:
Musacaua specială se obţine din următoarele ingrediente: 750 g antricot fără os, 6 cepe mari, 6 cartofi mari, 150 g ulei, o lingură bulion, sare, piper, 1/2 linguriţă zahăr, 1 1/2 pahar apă, trei căţei de usturoi.

Preparare:
Bateţi şi tăiaţi în bucăţi antricoatele. Curăţaţi şi spălaţi cartofii şi ceapa, apoi le tăiaţi în felii rotunde. Într-un vas, puneţi jumătate din ulei, montaţi un rând cu felii de cartofi, apoi unul de carne, peste care puneţi un rând de felii de ceapă, presăraţi puţină sare, piper şi continuaţi rând pe rând, ultimul fiind de cartofi.
Turnaţi restul de ulei şi apă. Daţi la cuptorul încins, la foc potrivit, până când sunt gata cartofii. Adăugaţi acum şi bulionul amestecat cu zahărul, usturoiul pisat bine şi o jumătate de pahar cu apă, apoi mai lăsaţi la cuptor până scade bine. Serviţi presărat cu pătrunjel şi mărar alături de salată verde.

Mihaela Bădescu, Otopeni:
Pentru mâncarea de curcan cu castane aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 750 g castane, 500 g carne de curcan, o ceapă potrivită, o lingură untură, 2 1/2 linguriţe de zahăr, o linguriţă unt, o linguriţă făină, sare.

Preparare:
Puneţi castanele la fiert. Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite şi prăjiţi-le în untură, apoi turnaţi apă fierbinte atât cât să acoperiţi carnea, adăugaţi sare şi ceapa întreagă. Fierbeţi la foc potrivit până când se fierbe carnea şi scoateţi ceapa.

Într-un vas prăjiţi făina până se rumeneşte şi stingeţi-o cu zeamă în care a fiert carnea. Ardeţi 1 1/2 linguriţă de zahăr într-un vas şi stingeţi-l tot cu aceeaşi zeamă, apoi turnaţi peste făină. Sosul obţinut îl turnaţi peste bucăţile de carne împreună cu restul de zahăr, unt, sare şi castanele fierte şi curăţate. Fierbeţi la foc mic până scade bine sosul. Serviţi cu salată de castraveţi cu mărar.

×
Subiecte în articol: agenda