x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Model nou de fereastră

Model nou de fereastră

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    15 Mai 2008   •   00:00

Este un lucru bine ştiut faptul că aspectul unei case este pe deplin reuşit dacă ferestrele şi uşile acesteia se înscriu şi se potrivesc la fix cu stilul arhitectural al clădirii

Este un lucru bine ştiut faptul că aspectul unei case este pe deplin reuşit dacă ferestrele şi uşile acesteia se înscriu şi se potrivesc la fix cu stilul arhitectural al clădirii. Sînt clasice şi înscrise pe bună dreptate la categoria “aşa nu”, exemplele de case vechi renovate, pentru a căror so­lu­ţio­nare s-a găsit printre altele şi prevede­rea de ferestre termopan în total dezacord cu culoarea, materialele şi stilul construcţiei în cauză. Înscriindu-ne în acest registru al modelelor de fereastră, vă anunţăm apariţia pe piaţa de la noi a unui nou model, lansat la începutul acestei luni de compania Casa Noastră, respectiv fereastra Qfort.

 

Caracteristici

Produsul este proiectat să reziste pentru o durată medie de utilizare de 30 de ani şi este disponibil într-o multitudine de culori ale profilului, de la stejar, nuc şi mahon la albastru, verde sau chiar roşu. Geamurile termo­izolante din sistem sînt şi ele disponibile într-o gamă variată de grosimi şi culori: de la clasicul incolor la albastru, verde, bronz sau gri în diverse tonuri. Sticla poate fi reflectorizantă sau ornamentală, în funcţie de solicitare. ­Fereastra este echipată în standard cu garnituri în culori asortate, astfel pentru profilul alb se folosesc garnituri gri deschis, iar pentru profilele colo­rate garnituri negre.

 

Maşină de tuns iarba

Pentru îngrijirea suprafeţelor cu gazon de dimensiuni mici şi medii, cei de la Stihl au prezentat de curînd maşina de tuns iarba cu motor pe benzină VIKING MB 443.0 X. Înălţimea de tăiere a uneltei poate fi selectată între 25 şi 70 mm, în 7 trepte. Lăţimea de tăiere este de 41 cm. Cuţitul, care are o serie de aripioare speciale la extremităţi, determină ­producerea unui curent puternic de aer care aspiră iarba înainte de tundere şi apoi împinge resturile rezultate în coşul dispus în spatele maşinii. Astfel, maşina va putea lucra mai mult timp fără să fie nevoie de golirea recipientului de colectare. Pentru a putea fi transportată şi depozitată uşor, ghidonul său este rabatabil, putîndu-se plia fără efort.

×