x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Mozaic de costume şi paşi repezi

Mozaic de costume şi paşi repezi

de Oana Georgescu    |    09 Noi 2008   •   00:00
Mozaic de costume şi paşi repezi

REUŞITĂ  •  "TROYA – FIRE OF ANATOLYA", LA BUCUREŞTI
Troya, un spectacol în două acte, cu zece scene care evocă prin dans şi muzică o poveste scrisă de Homer cu 2.500 de ani în urmă. O montare impresionantă, cu peste 150 de dansatori turci, georgieni, ruşi, bulgari şi suedezi, specialişti în "dansurile acrobatice".



După ce a avut numai în această vară peste 100 de reprezentaţii la Istanbul şi Antalya, megaproducţia "Troya – Fire of Anatolya" va porni într-un lung turneu mondial. Acesta va începe cu Bucureşti şi asta datorită lui Tudor Chiţu, promotorul seriei de spectacole "Fire of Anatolya". Megashow-ul va putea fi vizionat la Sala Palatului pe 4 şi 5 decembrie, ora 20:00. "Investiţia a fost uriaşă, atât în bani, cât şi în muncă", ne-a declarat, imediat după premiera din aprilie, de la Istanbul, Mustafa Erdogan, coregraf, producător şi creator al acestui proiect fabulos. "Totul a început acum trei ani, cu repetiţii, selecţii, probe, alegerea şi confecţionarea decorurilor şi a celor 2.500 de costume! Cu un an în urmă, cu echipa completă, am început repetiţiile, care au durat câte 10 ore pe zi, pentru ca în luna martie să se repete 15-16 ore pe zi. Şi sunt fericit că am reuşit să fac ca naiul maestrului Zamfir să se audă în acest spectacol."


Troya. Pentru oricine a citit Iliada sau a auzit de războaiele troiene, ruinele anticului oraş exercită o atracţie puternică


SHOW.
La numai o zi după aniversarea zilei de naştere a lui Gheorghe Zamfir, cel mai mare cort din Europa (cu 5.500 de locuri!) a găzduit la Istanbul premiera megaspectacolului "Troya – Fire of Anatolya". Atunci, naiul maestrului a răsunat de-a lungul câtorva momente coregrafice de excepţie. Astfel se va întâmpla şi la Bucureşti, la începutul lunii decembrie, când publicul român va avea ocazia unică de a asista la cel mai impresionant spectacol de dans al momentului. Ca să vă faceţi o părere, vă spunem doar că înălţimea Calului Troian este de 8 metri.


ADEVĂR. Povestea de dragoste nu lipseşte niciodată

×
Subiecte în articol: spectator