x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Personalizarea interiorului într-un ritm marin

Personalizarea interiorului într-un ritm marin

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    08 Mar 2008   •   00:00

Dacă nu mai ai răbdare să ajungi la mare, designerii de interior propun în compensare crearea unui decor marin acasă la tine. Nu este nevoie de schimbarea totală a aspectului încăperii vizate, ci doar de trasarea câtorva tuşe definitorii, care să sugereze tema dorită.

Obiecte decorative din scoici, melci, corali...

 

Dacă nu mai ai răbdare să ajungi la mare, designerii de interior propun în compensare crearea unui decor marin acasă la tine. Nu este nevoie de schimbarea totală a aspectului încăperii vizate, ci doar de trasarea câtorva tuşe definitorii, care să sugereze tema dorită. Aceasta este una dintre inspiraţiile care ne-au atras atenţia în acest an la târgul dedicat decorului casei de la Paris, Maison & Objet.

Am ales să vă prezentăm mici minunăţii de obiecte decorative expuse aici, concepute din elemente naturale (scoici sidefate, melci de diferite forme şi dimensiuni, corali), care reprezintă până la urmă soluţii simple şi la îndemână de personalizare a interiorului în ritmul mării.

 

Idei simple

Dacă aveţi vreo veioză veche, al cărei abajur a cedat vremii, o idee foarte bună de exploatat este aceea a construirii unui abajur ca o perdea din scoici sidefate. Altă idee este aceea de a îmbrăca un suport rotund într-un înveliş din scoici sau melci. Un simplu coral, căruia i se ataşează un suport pentru stabilitate, aşezat acolo unde trebuie poate reprezenta un aranjament static decorativ reuşit.

×