x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Reguli pentru o viaţă echilibrată

Reguli pentru o viaţă echilibrată

de Simona Chiriac    |    27 Aug 2009   •   00:00
Reguli pentru o viaţă echilibrată

Vedete incontestabile în salate, supe, ciorbe sau mâncăruri, legumele sunt indispensabile în cadrul unei diete echilibrate. Pentru a profita la maximum de toate proprietăţile lor, cei mai mulţi dintre români preferă legumele eco sau bio, a căror evoluţie nu a fost influenţată de îngrăşăminte sau poluare.



Indiferent însă de unde au fost achiziţionate aceste legume, este bine să cunoaşteţi o serie de trucuri, iar campania "Pentru o viaţă echilibrată", susţinută de Maggi, este un bun ghid. Astfel, gospodinele trebuie să folosească legumele de sezon pentru că acestea sunt mult mai bogate în vitamine şi au arome şi gusturi mult mai puternice. Legumele se păstrează în frigider, în vase acoperite. În bucătărie, la temperatura camerei, ele îşi conservă proprietăţile cel mult 2-3 zile, iar în congelator, cel mult 3-6 luni. (S.C.)


Evenimente
ÎN ŢARĂ
29 august. Festivalul răciturilor. Tismana, judeţul Gorj. Organizatorii au pregătit delicatese culinare specifice zonei, concursuri, degustări şi multă voie bună.
29-30 august. Festivalul fructelor şi ciupercilor de pădure. Suceviţa, judeţul Suceava. Sărbătoare populară la care sunt aşteptaţi să participe gurmanzi din întreaga ţară.
29 august-4 septembrie. Săptămâna japoneză. Bucureşti. Muzeul Satului găzduieşte expoziţii de fotografie, kimono-uri, spectacole de muzică, dansuri tradiţionale, ateliere de origami şi ikebana, expoziţie cu produse gastronomice nipone.
ÎN LUME
27 august. Zilele pepenilor. Washington, SUA. O mare petrecere cu preparate pe bază de pepene, barbeque, concursuri şi multă muzică.
2-4 septembrie. Fructele Asiei. Hong Kong, China. Expoziţie internaţională de fructe şi legume, precum şi tehnologii din domeniul alimentar.
2-4 septembrie. Bere şi băuturi răcoritoare. Kiev, Ucraina. Trei sunt evenimentele cele mai importante: expoziţii de sortimente de bere şi tehnologii, preparate de tip fast-food, dar şi o colecţie impresionantă de vinuri. (S.C.)

×
Subiecte în articol: agenda