22 DECEMBRIE 2004
PREPARATE DIN CARNE
FRIPTURA ENGLEZEASCA
INGREDIENTE:
800 gr muschi
de vita
150 gr slanina
afumata
mustar
piper macinat
3 lingurite de pasta de tomate
o lingura de faina
Muschiul se curata de pielita, se pipereaza si se unge cu mustar. Dupa ce a fost astfel pregatit, se ambaleaza in folie de aluminiu si se lasa trei zile in frigider.
Dupa aceasta perioada de maturare, se impaneaza cu slanina, se presara cu sare si se prajeste in untura fierbinte. In timpul prajirii, carnea se intoarce de mai multe ori cu o lopatica de bucatarie. Apoi se introduce carnea in cuptorul incins circa 20 de minute, stropindu-se din cand in cand cu sucul propriu. Se portioneaza in felii numai la servire.
Sucul ramas se amesteca cu pasta de tomate, se adauga faina si putina apa si se fierbe putin amestecand mereu.
SFAT
Se serveste cu garnitura de pastai, morcovi inabusiti si porumb fiert.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
CURCAN EXOTIC
INGREDIENTE:
750 gr piept dezosat
de curcan
doua linguri
de miere
250 gr caise
in compot
sare
piper
cimbru
4 linguri patrunjel tocat
Pieptul de curcan se presara cu sare, piper si cimbru si se fierbe acoperit, in putina apa, la foc mic, timp de o ora. Cand a fiert, se scoate din vas si se inveleste intr-o folie de aluminiu, pentru a se pastra cald.
In acelasi vas, se pun caisele si mierea, impreuna cu 125 ml zeama de compot. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Pieptul de curcan se feliaza si se serveste cu sosul dulce.
SFAT
Se garniseste cu patrunjel verde.
BAUTURA:
Cabernet Sauvignon
SUPA GERMANA "MIEZ DE NOAPTE"
INGREDIENTE:
250 gr slanina
afumata
500 gr carne de vaca si de porc
150-200 ml
untdelemn
500 gr rosii
doua fire de praz
o lingura bulion
un pahar coniac
doua linguri apa
sare
piper
boia
Slanina afumata se taie in feliute, se inabusa in grasime intai cu carnea taiata in bucatele mici, apoi cu prazul tocat marunt si zeama de rosii. Cand totul este bine inmuiat, se toarna doi litri de apa si se lasa sa fiarba impreuna la un foc potrivit, pana cand carnea este bine fiarta.
Se adauga bulionul, boiaua, sare dupa gust si piper. Dupa un clocot, doua, supa este gata. Se da la o parte si se stropeste cu coniac.
SFAT
Pentru culoare si gust, se poate adauga in farfurie si o lingura de smantana.
BAUTURA:
Merlot
SALATA DE BOEUF
INGREDIENTE:
300 gr carne
de vita
12 cartofi de marime mijlocie
8 morcovi mari
5 radacini
patrunjel
o telina mijlocie
3 galbenusuri
250 ml ulei
100 gr mazare verde fiarta
100 gr masline
400 gr castraveti si gogosari murati
Se fierbe carnea. Morcovii, patrunjelul, pastarnacul, telina si cartofii se curata, se spala si se pun de asemenea la fiert in 6 litri de apa clocotita. In timp ce legumele fierb, pregatim maioneza din cele trei galbenusuri de ou si ulei. Se taie carnea si legumele fierte si muraturile in cubulete mici. Se amesteca toate cu masline, mazare si maioneza.
SFAT
Se orneaza cu masline, bucatele de gogosar rosu, frunze de patrunjel.
BAUTURA:
Gin
CREIER PANE CU SALATA
INGREDIENTE:
un creier de vaca
4 linguri de pesmet
doua linguri faina
doua oua
o ceasca ulei
sare
salata verde
lamaie
Se tine creierul o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert. Dupa zece minute se scoate si se curata de pielite. Se taie felii groase care se dau prin faina, apoi prin ou si pesmet. Creierul astfel pregatit se prajeste in ulei incins, pana ce capata o culoare rumena. Cand este gata, se asaza pe un platou, se decoreaza cu salata verde si deasupra se stoarce lamaie.
SFAT
Se poate servi alaturi de o salata de rosii picanta.
BAUTURA:
Feteasca
SARMALE ARDELENESTI
INGREDIENTE:
600 gr carne de porc
200 gr slanina
100 gr sorici
un kg varza murata
100 gr orez
doua cepe
50 ml ulei
doua linguri bulion
sare
piper
Varza se lasa o ora la desarat in apa rece. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei, apoi se pune orezul ales si spalat. Carnea se taie in bucati cat mai marunte, apoi se adauga orezul, ceapa, sarea si jumatate din bulion. Se omogenizeaza, apoi se desface varza in foi si se pregatesc sarmalele.
Varza ramasa se toaca fidelute. Se tapeteaza o cratita cu feliute de slanina, se asterne un strat de varza tocata, apoi unul de sarmale si asa mai departe, presarand printre ele feliute de slanina si de sorici. Deasupra va fi un strat de varza.
Se toarna restul de bulion si apa calda, cat sa le acopere, se fierb doua ore la foc mic, apoi se dau la cuptor sa scada.
SFAT
Se servesc cu smantana.
BAUTURA:
Tuica
SUPA DE VITA CU OUA
INGREDIENTE:
400 gr carne
de vita
doi morcovi
doua cepe
o telina mica
4 oua
8 felii de franzela
50 gr unt
20 ml otet
o legatura
de patrunjel
sare
piper
Carnea se curata, se spala, se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Morcovii, ceapa si telina se curata, se spala, se taie in sferturi si se pun la fiert in oala cu carne.
Cand sunt toate fierte, se scoate carnea, iar supa se strecoara. Intr-un vas se toarna o cana de apa si o lingurita de otet. Se pune pe foc si, cand incepe sa clocoteasca, se pune un ou, lasandu-se pana se incheaga.
Se pune in fiecare farfurie cate un ochi, peste el se toarna supa strecurata si se presara sare, piper si patrunjel tocat. Carnea fiarta se serveste separat, cu garnitura de legume si hrean ras.
SFAT
Supa se serveste cu crutoane prajite in unt.
BAUTURA:
Muscat Ottonel
PUI DE VOINESTI
INGREDIENTE:
un pui
400 gr cartofi
200 gr mazare
70 gr margarina
o ceasca zeama de carne
o ceasca vin alb sec
un borcan sos de usturoi
o capatana de usturoi
cimbru
sare
piper
Se taie puiul in doua, in lungime, se sareaza si se pipereaza, apoi se pune la prajit in margarina. Cand s-a rumenit, se stinge cu zeama de carne si cu vinul. Se piseaza usturoiul si se adauga peste carne, impreuna cu cimbrul.
Se tine la foc potrivit pana cand scade zeama. Apoi se toarna peste el sosul cu usturoi si se mai tine la cuptor, la foc mic, inca un sfert de ora. Se inabusa mazarea in margarina cu apa si putina sare, pana se leaga sosul.
SFAT
Se serveste friptura cu mazare si cartofi drept garnitura.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
PREPARATE DIN PESTE
SALATA DE TON
INGREDIENTE:
doua conserve
de ton
3 oua
3 castraveti verzi
ardei gras
o ceapa
ulei
marar
otet
patrunjel
sare
rosii
Se taie marunt ceapa, castravetii, salata, ardeiul si se amesteca bine. Se face sosul cu uleiul de ton, patrunjel, marar si o lingurita de otet. Se mai adauga piper si sare, dupa care tot amestecul se toarna peste tonul maruntit si se amesteca din nou.
Se pune pe un platou si se decoreaza cu felii de ou si rosii.
SFAT
Se serveste din boluri micute sau direct de pe felia de paine.
BAUTURA:
Merlot
TARTINE CU SARDELE
INGREDIENTE:
8 felii de paine prajita
200 gr sardele
20 gr unt
50 gr masline
patrunjel
lamaie
piper
Se taie feliile de paine si se prajesc pe plita sau la flacara, pe ambele parti. Se razuie apoi partile arse cu lama cutitului. Se scurg de ulei sardelele din conserva si se asaza pe feliile de paine unse cu unt. Deasupra se stoarce zeama unei lamai si se adauga si putin piper.
SFAT
Folositi cat mai multa lamaie pentru a nu cadea greu la stomac combinatia de peste cu unt.
BAUTURA:
Votca
MACROU CU VERDETURI
INGREDIENTE:
500 gr cartofi
doi castraveti proaspeti
200 gr sos remoulade
200 gr masline
400 gr macrou
ceapa
marar
patrunjel
sare
piper
Pestele se curata, se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand este gata se scoate si se taie cubulete. Cartofii se fierb si ei, dupa care se taie tot cubulete. Castravetii si ceapa se toaca marunt, iar maslinele se tin cel putin doua-trei ore in apa rece, pentru desarat. Dupa ce le scoateti din apa, le taiati pe jumatate si le scoateti samburii.
Intre timp, taiati verdeata marunt si amestecati-o cu restul ingredientelor intr-un castron. Adaugati sosul remoulade, sarati si piperati dupa gust.
SFAT
Se lasa cel putin doua ore la rece inainte de a se servi.
BAUTURA:
Coniac
SCRUMBII CU SMANTANA
INGREDIENTE:
3 scrumbii mijlocii
doua linguri de unt
jumatate de lamaie
sare
piper
verdeata tocata
smantana
boia dulce
ceapa
Se curata pestele, se spala si se sareaza, daca este proaspat. Se inlatura capul si se goleste de intestine, apoi se prajeste in unt, se scoate pe un platou si se lasa sa stea la cald. Se toaca ceapa marunt si se caleste in untul ramas. Se stinge cu o lingura de boia dulce, se adauga smantana si se fierbe sosul un sfert de ora.
Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se toarna fierbinte peste scrumbiile prajite in unt si stropite cu zeama de la o lamaie.
SFAT
Smantana se adauga abia cand ceapa este bine calita.
BAUTURA:
Merlot
SALATA DE FRUCTE DE MARE
INGREDIENTE:
100 gr caracatita
150 gr surimi
100 gr sepie
150 gr crevete
o legatura de patrunjel
10 ml otet de mere
100 ml ulei
200 gr piure de mazare
sare
piper
Se pot alege fructe de mare congelate, care se dezgheata in apa calduta. Dupa ce aceasta operatiune s-a incheiat, se incinge uleiul intr-o cratita si se prajesc la foc mic aproximativ 20 de minute. Exceptia este surimi de crap, care este gata cam in 10 minute.
Se pune apoi totul pe un platou si se amesteca cu putin ulei, otet, verdeata tocata si se potriveste de sare.
SFAT
Se pot servi cu un piure de mazare.
BAUTURA:
Riesling
PESTE CONGELAT CU SOS DE ROSII
INGREDIENTE:
un kg peste
congelat
sare
un kg rosii
4 linguri de marar tocat
piper
ulei
3 linguri de faina
usturoi
Se decongeleaza pestele o ora, se spala in apa rece si se sareaza putin. Se taie felii groase si se prajeste in ulei fierbinte, trecut prin faina si presarat cu piper macinat.
Rosiile se descojesc, se taie felii subtiri si se calesc in uleiul ramas de la peste. Apoi se adauga usturoiul, sarea si piperul macinat. Cand sosul a scazut, se adauga mararul tocat si bucatile de peste.
SFAT
Mancarea se serveste numai calda.
BAUTURA:
Cabernet
SALATA DE SPANAC CU PASTRAV AFUMAT
INGREDIENTE:
doi pastravi afumati
o ceapa
4 linguri de ulei
de masline
250 gr ciuperci proaspete
sare
piper alb
doua linguri otet de vin alb
doua linguri ulei de alune
100 gr frunze de hasmatuchi
Pastravii se taie in felii. Ceapa se taie marunt si cubuletele se calesc intr-o lingura de ulei de masline. Se adauga ciupercile curatate, se sareaza, se pipereaza si se calesc impreuna cateva minute.
Pentru vinegreta se dizolva putina sare si piper in otet de vin alb. Apoi se adauga restul de ulei de masline si cel de alune. Frunzele de spanac se aranjeaza circular pe 4 farfurii si se stropesc cu vinegreta.
Feliile de pastravi se taie oblic, se asaza in mijlocul farfuriei, iar deasupra se pun ciupercile.
SFAT
Se orneaza, inainte de servire, cu frunze de hasmatuchi.
BAUTURA:
Votca
PARJOALE DE PESTE IN SOS DE ROSII
INGREDIENTE:
un kg peste
fara oase
sare
3 cepe
un ou
piper macinat
3 cartofi
lamaie
pesmet
unt sau ulei
boia dulce
Se prepara un amestec omogen din peste, ceapa tocata marunt, un ou, sare si piper macinat. Se fac parjoalele, care se trec prin pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Apoi se scot si se asaza pe o farfurie.
Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se pun cu doua cepe la prajit in uleiul ramas de la parjoale. Se inmoaie usor, se adauga o cana de apa calda, sare si se acopera cratita. Se fierbe la foc mic si se coloreaza cu o lingurita de boia dulce.
Apoi se pun parjoalele in sos si se lasa la clocotit zece minute.
SFAT
Se serveste totul cald si cu zeama de lamaie stoarsa peste parjoale.
BAUTURA:
Feteasca
PREPARATE DIN LEGUME
CONOPIDA CU VIN ALB
INGREDIENTE:
o conopida
un pahar de vin alb
o ceasca de supa
parmezan
sare
piper
Conopida se spala si se taie bucati. Se prajeste ceapa pana se ingalbeneste. Se adauga conopida si se fierbe inabusit 25 de minute.
Se adauga sare, piper, vin si se continua fierberea inabusita. Se adauga supa si se fierbe inca 15 minute. Se garniseste la sfarsit cu parmezan.
SFAT
Se serveste calda.
BAUTURA:
Vin alb de buturuga
SALATA DE ARDEI COPTI
INGREDIENTE:
un kg ardei gras
3 linguri de ulei
o lingura de otet
sare
doua rosii coapte
marar tocat
Ardeii se coc la foc iute, se curata de coaja si se pun intr-un castron. Se sareaza dupa gust, se stropesc cu ulei si otet si se asorteaza cu felii de rosii. Se presara apoi cu marar tocat.
SFAT
Salata se poate servi alaturi de peste sau de carne.
BAUTURA:
Chardonnay
SALATA DE GHEBE MURATE
INGREDIENTE:
200 gr ghebe murate
doua linguri de ulei
un ou fiert tare
doi gogosari murati
Ghebele se scot din otet, se lasa in apa rece o ora, dupa care se clatesc si se pun in salatiera. Se asorteaza cu felii de gogosar murat, se stropesc cu ulei si se servesc cu rondele de ou fiert, asezate deasupra salatei.
SFAT
Se serveste langa fripturile grase.
BAUTURA:
Sauvignon
SALATA ASORTATA DE IARNA
INGREDIENTE:
doi gogosari murati
4 gogonele
doua conopide murate
doi castraveti murati
doua oua fierte tari
o sfecla fiarta
ulei
verdeata tocata
piper
Se taie felii toate legumele, se asaza in salatiera, se adauga sfecla fiarta taiata cubulete, se amesteca si se stropesc cu ulei. Se pipereaza dupa gust si se orneaza salata cu felii de ou.
SFAT
Se serveste langa mancarurile de carne, presarata cu verdeata tocata.
BAUTURA:
Sauvignon
CONOPIDA PANE
INGREDIENTE:
o conopida
2-3 oua
4-5 linguri faina alba
sare
piper
ulei
Se curata conopida, se spala si se pune la fiert dupa ce se rupe in florete de marime mijlocie. Cand e fiarta pe jumatate se pune la racit intr-un strecurator si se lasa 10-15 minute sa se scurga bine de apa. Intre timp, se bat ouale, se adauga putina sare si o lingura de faina. Conopida se presara cu sare si piper, apoi se trece prin faina si apoi prin ou, dupa care se prajeste in ulei fierbinte.
SFAT
Se serveste calda sau rece. Se poate servi pe platou impreuna cu alte aperitive.
BAUTURA:
Palinca
SPANAC CU SMANTANA
INGREDIENTE:
1-1/2 kg frunze de spanac
sare
un catel usturoi
125 ml smantana
o lingurita de faina
Frunzele de spanac se spala bine si se fierb inabusit timp de 10 minute. Dupa ce s-a racit, spanacul se taie marunt si se da prin masina de tocat. Dupa aceea, se pune in supa in care a fiert initial si se continua fierberea.
Faina se amesteca cu caimacul de pe lapte si se adauga impreuna cu usturoiul taiat marunt in vasul in care fierbe spanacul. Se stinge imediat focul si se lasa spanacul sa se ingroase cinci minute.
SFAT
Se orneaza cu smantana.
BAUTURA:
Sauvignon
PRAZ IN STIL GRECESC
INGREDIENTE:
doua legaturi
de praz
200 ml vin alb
100 ml ulei de masline
o lamaie
piper
dafin
rozmarin
10-15 masline
Se pune vinul, uleiul de masline, sucul de lamaie, piperul, rozmarinul, dafinul si putina sare intr-o oala si se fierb.
Prazul se pune si el in aceeasi oala si se lasa la aburi circa 10 minute. Se pune intr-un castron si se toarna deasupra sosul.
SFAT
Se orneaza cu masline.
BAUTURA:
Feteasca
SALATA DE SFECLA CU CITRICE
INGREDIENTE:
400 g sfecla rosie
o portocala
o mandarina
100 gr iaurt
20 ml ulei
lamaie
frunze de menta
Sfecla se curata, se spala si se taie in sferturi, dupa care se da pe razatoare fina. Portocala si mandarina se decojesc, se curata de pielita si de samburi, apoi se taie in bucatele cat mai mici.
Se prepara un sos amestecand intr-un castron iaurtul cu uleiul, zeama stoarsa de la o lamaie mai mare si frunzele de menta, bine spalate si maruntite. In acest sos se adauga sfecla rasa si bucatele de fructe. Se amesteca bine si se lasa la frigider cel putin doua ore.
SFAT
Se consuma de preferinta in ziua in care a fost facuta.
BAUTURA:
Heres
PREPARATE DULCI
PERE FIERTE
INGREDIENTE:
4 pere
doua linguri
de coniac
4 batoane
de ciocolata
4 linguri de zahar
Se spala perele si se taie jumatati, se scobesc si se presara cu zahar. Se fierb inabusit in apa in care am adaugat cele doua linguri de coniac timp de 20-25 minute, intr-un vas potrivit.
Peste perele fierte se toarna ciocolata topita si zahar. Se servesc calde.
SFAT
Se orneaza cu cateva stafide.
BAUTURA:
Cappuccino
TUFAHII (MERE UMPLUTE)
INGREDIENTE:
6 mere mai mari
200 gr zahar
20 gr nuci macinate
20 gr alune macinate
20 gr migdale prajite si macinate
30 gr cirese din compot sau
confiate
un zahar vanilinat
o lamaie
doua banane
Se spala merele, se curata si se scobesc. Se fierb in apa cu sucul de lamaie. Cand sunt fierte se scot cu atentie, sa nu se sparga, si se pun pe un vas scund, fara manere.
In apa in care au fiert merele se adauga zaharul si se lasa la fiert pana cand se obtine un sirop, care apoi se strecoara.
Se zdrobesc bananele si se amesteca cu nucile, alunele, migdalele si zaharul vanilinat si se umplu merele cu acest amestec.
SFAT
Se orneaza cu frisca.
BAUTURA:
Lichior din fructe exotice
BUDINCA DE ANANAS
INGREDIENTE:
ananas
3-4 banane
125 gr orez
zahar
750 ml lapte
Pentru aceasta budinca se poate folosi atat ananas proaspat, cat si din conserve. Se fierbe orezul in laptele amestecat cu zahar. Se amesteca cu coaja de lamaie rasa.
Se taie bananele, se pun in lapte si se amesteca bine. Se pun toate intr-un vas, se lasa sa stea la rece si se garniseste desertul obtinut de jur imprejur cu ananas.
SFAT
Se toarna sucul de ananas deasupra.
BAUTURA:
Lichior
CREMA DE LAMAIE
INGREDIENTE:
200 gr unt
300 gr zahar
400 ml lapte
doua linguri
de faina
o lamaie
Se lasa untul la inmuiat, dupa care se freaca bine cu zaharul pana se obtine o spuma destul de consistenta. Se dizolva faina in lapte, apoi se pun la fiert, pe foc mic, ca sa nu se arda faina si sa nu se formeze cocoloase.
Cand da in clocot, se ia de pe foc, se lasa pana se raceste si se adauga zeama si coaja rasa de la lamaie. Se amesteca apoi cu untul si zaharul si se omogenizeaza.
SFAT
Se lasa cateva ore la rece.
BAUTURA:
Ceai verde
BULGARI DE OUA "GISOU"
INGREDIENTE:
8 galbenusuri
de ou
250 gr zahar
un litru lapte
miezul unei pastai de vanilie
8 albusuri de ou
1-2 linguri de zahar farin
sare
fulgi de migdale
Galbenusurile de ou, impreuna cu zaharul se pun intr-un castron si se freaca spuma. Laptele se fierbe cu miezul de vanilie. Se amesteca cu grija cu galbenusurile frecate. Totul se pune intr-un vas, se asaza pe foc mic si se invarte cu o lingura de lemn, pana ce sosul va avea consistenta de crema.
Amestecul se toarna din nou intr-un castron sa se raceasca. Pentru bulgarii de oua, albusurile de ou se bat foarte tari. Intr-un vas se fierbe apa cu sare. Cu o lingura se formeaza bile mari din albusurile batute, se pun in apa in fierbere pentru putin timp. Se scot si se scurg bine. Se asaza intr-o forma termorezistenta.
SFAT
Deasupra se toarna crema de vanilie si se presara cu fulgii de migdale.
BAUTURA:
Pinot gris
COZONAC ALSACIAN
INGREDIENTE:
500 gr faina
200 gr unt
o lingura de untura de porc
un paharel de lichior de cirese
50 gr zahar
3 oua
150 gr stafide
40 gr drojdie
75 ml lapte
125 ml frisca
untura pentru forma
50 gr migdale
zahar farin
Faina se pune intr-un castron mare, untul se taie in fulgi, ca sa se inmoaie mai repede, si se adauga la faina, impreuna cu lichiorul de cirese, zaharul, ouale si stafidele. Se framanta pana se obtine un aluat potrivit.
Drojdia se dizolva in lapte caldut, se framanta cu aluatul de mai sus. Frisca se adauga in portii mici. Cuptorul se incalzeste la 220 de grade celsius. O forma mare de cozonac se unge cu unt sau untura si pe fundul formei se pun bucati de migdale taiate. Se toarna aluatul, se acopera si se pune la un loc cald, pana ce volumul se dubleaza. Forma se introduce in cuptor la foc potrivit timp de o ora. Cozonacul se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe o farfurie intinsa.
SFAT
Se presara cu zahar farin.
BAUTURA:
Cafea
TRUFE CU VISINE
INGREDIENTE:
250 gr nuci
250 gr zahar pudra
100 ml rom
50 gr cacao
un albus
100 gr visine
din visinata
doua pachete zahar vanilinat
50 gr ciocolata
Se amesteca nucile cu zaharul, zaharul vanilinat, romul, 25 gr cacao, ciocolata rasa si albusul batut spuma.
Se fac cocoloase mici, se pune in mijlocul lor cate o visina, se acopera si se tin la rece.
SFAT
Se tavalesc prin cacao si nuca de cocos.
BAUTURA:
Gin tonic
ECLER CU CIOCOLATA
INGREDIENTE:
3 oua
100 gr faina
50 ml ulei
200 gr ciocolata
un plic zahar vanilinat
sare
Intr-o oala cu 100 ml de apa clocotita, se toarna faina si uleiul, adaugand si putina sare. Se amesteca bine cu o lingura de lemn ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa pana ce incepe sa aiba consistenta unui aluat care nu se lipeste de lingura.
Se ia de pe foc, se lasa putin la racit, dupa care se adauga pe rand ouale. Cu ajutorul unui cornet din hartie, se toarna din acest aluat bastonase lungi de patru-cinci centimetri, intr-o tava presarata cu faina. Se dau la copt la foc mic. Cand se scot se taie in doua pe lungime, iar intre jumatati si pe deasupra se asterne un strat de ciocolata.
SFAT
Se servesc reci si, dupa preferinta, se orneaza cu frisca.
BAUTURA:
Lichior de ciocolata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
-
-
-
-
-