x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Campionii

15 Mai 2005   •   00:00

Primii trei sportivi pe care romanii ii plac cel mai mult sunt doi fotbalisti, Gheorghe Hagi si Adrian Mutu, si cea mai buna gimnasta din istorie, Nadia Comaneci.

  • de CATALIN PRUTEANU
  • CEL MAI IUBIT
  • Hagi se situeaza detasat pe primul loc in preferintele celor chestionati in sondajul CURS, cu 22,2%. Nadia, pe locul al doilea, are cu putin peste jumatate din procentul marelui fotbalist - 11,9%, iar Adrian Mutu, pe al treilea loc, are 7,9%. Pe locurile urmatoare se situeaza Cristi Chivu - 4,7%, boxerul Leonard Doroftei - 4,3%, Gabriela Szabo - 3%, Ilie Nastase - 2,3%, Catalina Ponor - 2% si Lucian Bute - 1,7%. Ultimele locuri sunt ocupate de Marius Urzica (1,6%), Ivan Patzaichin (1,3%) si Gica Popescu (1,2%). 15,7% din cei care au raspuns in cadrul sondajului prefera un alt sportiv, neinclus in lista de mai sus, 9,9% nu prefera nici un sportiv, iar 10,3% nu stiu sau nu vor sa dea nici un raspuns. Asa-zisul sex-simbol Adrian Mutu este iubit mai mult de barbati decat de femei. De doua ori mai multi barbati decat femei il iubesc pe Gheorghe Hagi.

    Care este sportivul care va place cel mai mult?
  • Persoanele de peste 56 de ani il apreciaza mai mult pe Gheorghe Hagi
  • Adrian Mutu este iubit mai mult de persoanele cu varsta cuprinsa intre 15 si 30 de ani
  • Nadia Comaneci este admirata mai mult de persoanele cu varsta intre 31 si 55 de ani
  • Persoanele care citesc ziarele de cateva ori pe saptamana sau mai des il apreciaza mai putin pe Adrian Mutu
  • Mutu este mai iubit de barbati decat de femei
  • PRIMUL 10 DIN ISTORIE
    Nadia Comaneci s-a nascut la data de 12 noiembrie 1961 la Onesti, incepand sa practice gimnastica inca de la varsta de 6 ani. La 18 iulie 1976 obtine prima nota de 10 din istoria unei competitii olimpice, la Olimpiada de la Montreal. Nadia Comaneci a intrat in istorie la aceasta olimpiada, obtinand in total trei medalii de aur, una de argint si una de bronz. In 1980, la Moscova, a obtinut alte doua medalii de aur. Chiar daca a fugit in Statele Unite ale Americii in 1989, romanii n-au uitat-o pe gimnasta.

    MUTU, IUBIT LA GIMNAZIU
    Cei care-l iubesc cel mai putin pe Mutu sunt cei de peste 56 de ani, dar tinerii il apreciaza pe sportiv mai mult. Pe Mutu il plac mai ales cei fara studii medii, cei mai educati apreciindu-i pe Hagi si pe Nadia. Mutu este si preferatul romanilor care castiga sub medie, al celor care stau mai mult in fata televizorului, nu si al celor care citesc presa scrisa. Mutu este mai apreciat la tara, acolo unde Hagi se bucura de aceeasi popularitate ca la oras, iar la oras, Nadia are cei mai multi admiratori. Oltenii si moldovenii il iubesc pe Mutu, bucurestenii si ardelenii nu-l prea au la inima.

    GICA HAGI, AMINTIREA "GENERATIEI DE AUR"
    Nascut la 5 februarie 1965, Hagi a fost supranumit "regele fotbalului romanesc". Gheorghe Hagi a ramas in inimile romanilor ca fiind liderul Generatiei de aur. In 1987 a castigat, impreuna cu formatia Steaua, Supercupa Europei. A fost ales pentru prima data capitan al echipei Romaniei la 16 octombrie 1985. S-a retras din echipa nationala a Romaniei la 24 aprilie 2001. Potrivit sondajului CURS, pe Hagi il iubesc moldovenii, ardelenii, muntenii si dobrogenii. Pe Nadia Comaneci o admira mai mult oltenii, maramuresenii si moldovenii. Cei de peste 56 de ani il plac pe Hagi, iar Nadia este iubita de persoanele cu varsta cuprinsa intre 31 si 55 de ani.

    ×
    Subiecte în articol: mutu Gheorghe Hagi nadia editie de colectie