x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old 100 de milioane credit pentru un loc de munca

100 de milioane credit pentru un loc de munca

30 Iun 2004   •   00:00

LOCURI DE MUNCA

Agentii economici care vor sa obtina un credit din bugetul asigurarilor pentru somaj se pot adresa sucursalelor locale ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Contractul privind creditarea IMM-urilor din bugetul pe anul 2004 a fost semnat de catre ANOFM si Banca Comerciala Romana (BCR). Creditele sunt destinate intreprinderilor mici si mijlocii, unitatilor cooperatiste, asociatiilor familiale si persoanelor fizice autorizate care creeaza noi locuri de munca, precum si somerilor care infiinteaza intreprinderi, care activeaza in sfera productiei, serviciilor si turismului.

Sume

Fondul de creditare este in valoare de 1.500 de miliarde de lei, va fi utilizat pana la sfarsitul acestui an si va fi administrat de BCR. Valoarea unui credit depinde de numarul locurilor de munca nou create si de aportul propriu al solicitantului. Suma acordata pentru fiecare loc de munca va fi de 100 milioane lei. Creditele vor fi acordate pe o perioada de pana la 3 ani pentru investitii si de pana la un an pentru finantarea stocurilor de materii prime si materiale. Finantarea poate acoperi 75% din valoarea proiectului.

Dobanda si garantii

Dobanda creditului este de 50% din dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei. In judetele in care rata medie a somajului este mai mare decat media pe tara, dobanda va fi de 25% din dobanda de referinta. Garantiile oferite de solicitanti trebuie sa fie reale si personale (proprii sau de tip fidejusiune, girant, scrisoare de garantie etc.) si sa acopere valoarea creditului si a dobanzilor aferente. (Cristian Petru)
×