x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Campionatul electoral de fotbal

Campionatul electoral de fotbal

19 Iun 2004   •   00:00

Sunt complet debusolat! In capul meu s-au amestecat atat de tare campania electorala si fotbalul incat nu mai inteleg nimic.

Pe telecomanda televizorului meu s-au sters aproape complet butoanele, atat de tare am incins-o; da-i pe Zidane, da-i pe Nastase, da-i pe Buffon, da-i pe Basescu, da-i pe Alenichev, da-i pe Rus... Sunt ametit! Cine a programat Campionatul European de Fotbal simultan cu alegerile locale din Romania a vrut sa-si bata joc de noi. Ca iubitor al fotbalului de performanta, atat de rar pe meleagurile noastre, si ca alegator roman, care vrea sa se informeze cat mai bine despre cei ce candideaza, fac in mod public urmatoarea cerere catre UEFA: peste patru ani, la urmatoarea editie a Europenelor, programarea acestora sa se faca in functie de alegerilor din Romania, evitandu-se astfel suprapunerea celor mai tari competitii de pe continent. Cer de asemenea ca toata campania electorala de la noi sa fie transmisa de televiziunile europene la fel ca si meciurile, pentru ca spectacolul este cel putin la fel de grandios. Este pacat sa nu vada toata Europa aceasta competitie de mare calitate, exemplu de indarjire, forta, inclestare si fair-play care este campania electorala de la noi. Rog forul european de fotbal sa faca bine si sa tina cont de aceasta cerere ca noi romanii sa mergem la urne, peste patru ani, limpezi si lamuriti de ce avem de votat, nu ca acuma cand, cel putin in capul meu, este o confuzie imensa intre nationala Bulgariei in meciul cu Suedia si PSD la alegerile din Bucuresti, de exemplu. De asemenea, ar fi bine sa nu se mai suprapuna alegerile cu fotbalul peste patru ani si din alt punct de vedere: antrenorul Puiu Iordanescu sa poata participa la alegerile pentru consilieri la Sectorul Agricol Ilfov fara sa fie deranjat de Campionatul European. Sunt niste prioritati pe care trebuie sa le respectam, va rog!

Am o idee care, daca s-ar pune in practica, ar salva ceva din emisiunile electorale si ar pune pe picior de egalitate fotbalul cu alegerile: sa se imparta ecranul televizorului in doua si intr-o parte sa se dea meciurile de fotbal, iar in cealalta meciurile electorale. Astfel nu ar mai fi ridiculizata audienta candidatilor, iar transmisia simultana ne-ar ajuta sa fim mai bine conectati la ambele evenimente. De pilda, pe o jumatate a ecranului sa vedem meciul Franta - Anglia, iar pe cealalta jumatate sa-l vedem pe Basescu sau pe Nastase cu candidatii pentru turul doi. Ar fi delir, pur si simplu. In acest fel, macar nu m-ar mira daca primar la Cluj ar fi ales Zidane, iar la Bacau, Beckham. Din pacate, clujenii si bacauanii au auzit de Beckham si Zidane, dar cei doi fotbalisti nu cred ca au auzit vreodata de Cluj sau Bacau. Asta-i diferenta dintre un fotbalist mare si un oras mic.

Va propun acum sa mergem cu ideea pana la capat si sa ne inchipuim cam cum ar arata un mixaj complet intre un meci de fotbal si campania electorala. Prin urmare, dau legatura comentatorului! Dragi ascultatori, va transmit de pe stadionul unde se infrunta echipele PSD si PNL in cadrul campionatului de fotbal electoral. Pe stadion sunt mii de sustinatori ai celor doua echipe care intra in teren si isi fac incalzirea. PSD arunca in tribune fluturasi cu pozele candidatilor PNL-PD, sub care sunt scrise tot felul de indemnuri specifice marilor rivalitati, in cuvinte putine si scurte, din maximum 3-4 litere, dar foarte sugestive. Cativa membri ai galeriei PNL-PD, respectand intocmai notiunea de fair-play, varianta romaneasca, sunt surprinsi ca sustin echipa PSD, fapt ce-i infurie pe Stolojan si Basescu, care-i fugaresc din stadion in rasetele generale ale spectatorilor. Dar iata ca meciul a inceput! El a inceput de cativa ani, dar acum este intalnirea decisiva. Basescu trage in fata toata echipa lui, care ataca in valuri. PSD are o tactica curioasa, pare ca are plumb in picioare, se fastaceste, nu are finalizare, varfurile lui nu se gasesc pe teren. Geoana, Rus, Sechelariu au probleme. Basescu face cateva fente de mare mingicar, cu care smulge aplauze tribunelor, trece pe langa Geoana, care se impiedica in cizmele de santierist cu care a intrat pe teren ca sa convinga asistenta ca el e jucator de camp, nu de salon, cum incearca unii comentatori rautaciosi sa spuna si gooooool! Basescu inscrie imparabil in poarta PSD-ului un scor de maidan: 55 la 29, rezultat cu care se incheie si prima repriza a campionatului de fotbal electoral. In debutul reprizei secunde, PSD se repliaza! Capitanul Adrian Nastase apare pe toate posturile, inaintas, mijlocas, fundas, TVR, Antena 1, B1 TV, pareaza, fenteaza, face eschive, da indicatii, da suturi baronilor si sare la cap cu raportul Bancii Mondiale in mana ca sa vada toti ca echipa PSD a scazut saracia tribunelor cu 5 procente in patru ani, restul de 25 la suta urmand sa fie rezolvate in urmatorii 20-30 de ani, daca va exista continuitate la carma jocului, desigur. Tribunele sunt ametite! Chiar acum, dragi alegatori, Ontanu de la Sectorul 2 ii da un cap in gura, fara balon, Ancai Boagiu, care-l da in judecata pentru calomnie, bataia transferandu-se si in tribune. Jocul capata accente tragi-comice. La un atac prin alunecare, Dumitru Sechelariu cade direct in pur si este greu de crezut ca va mai ramane in teren. Meciul este fantastic!

×
Subiecte în articol: psd fotbal