x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Concurs - Un an de liceu in Spania

Concurs - Un an de liceu in Spania

15 Iun 2004   •   00:00

Liceenii din Romania au sansa de a invata un an in Spania, cu sprijinul Centrului de Educatie Internationala Romania.

Programul este deschis elevilor din ciclul liceal din Romania si Republica Moldova si urmeaza sa se desfasoare intr-unul din liceele publice spaniole. Varsta celor care se pot inscrie in acest program este cuprinsa intre 15 si 18 ani. Centrul de Educatie Internationala va testa nivelul de cunoastere a limbii spaniole printr-un test, dar elevii se pot inscrie si la un curs contra cost, organizat intre 28 iunie si 9 iulie 2004.

CONDITII. Pentru a putea participa la preselectii, media minima din ultimii trei ani de studiu este de 7,50. Concursul presupune si un interviu personal. Termenul limita pentru inscrierea la interviu si la concursul de limba spaniola este 3 decembrie, iar examenele propriu-zise vor avea loc in perioada 11-15 decembrie in principalele orase: Cluj, Timisoara Bucuresti, Iasi si Chisinau.

Costul programului este de 5.465 de euro, incluzand si taxa de 150 de euro pentru inscriere. Costul total acopera taxa de scolarizare pentru un an, cazare si masa intr-o familie spaniola, asigurare medicala pentru accident sau imbolnavire, transportul de la aeroport in orasul in care se va studia, rapoarte catre familie despre activitatile copilului in Spania si sprijin pentru obtinerea vizei. De asemenea, din acesti bani este asigurata si supravegherea unui coordonator local pe intreaga perioada a anului academic. Suma nu include biletul de avion dus-intors si nici banii de buzunar. Viza de studiu nu permite munca pe perioada sederii in Spania, ci doar servicii precum baby-sitting sau gradinarit. In prezent, in Spania, in anul scolar 2003-2004 invata 22 de elevi romani si doi din Moldova.

×