x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Iubire intalnita pe un vas de croaziera

Iubire intalnita pe un vas de croaziera

15 Iun 2004   •   00:00

TELEVIZIUNE

Andreia si Stuart s-au intalnit pe un vas de croaziera. Ea romanca, divortata si cu un copil, el canadian. Iubirea lor a facut ca distantele si toate diferentele dintre ei sa dispara. Povestea lor de iubire, in seara aceasta, la "Din dragoste".
CRISTIAN PARVU

Nu exista locuri potrivite pentru iubire. Nu este nevoie de momente speciale pentru a te indragosti. Chiar daca esti pe varful unui munte, la o terasa sau in mijlocul oceanului, poti sa iti gasesti iubirea. Poti sa intalnesti o persoana pentru care inima ta sa bata nebuneste, o persoana pentru care sa nu mai poti sa dormi noaptea. Andreia si Stuart s-au cunoscut pe un vas de croaziera. Unde cei doi munceau. Ea avea un copil si tocmai divortase. Iar el a iubit-o din primul moment in care a vazut-o. "Viata mea nu a fost tocmai usoara. Am trecut prin experienta unei casnicii nu tocmai fericite, dar care mi-a adus un dar minunat, pe baiatul meu mai mare, Dennis. Din dorinta de a-i asigura un trai decent si lipsit de griji, in 1999 am plecat sa lucrez pe vase de croaziera. Am inceput-o de jos, ca ajutor de ospatar, dar, cu rabdare, munca si dorinta de a reusi, am obtinut functia de junior assistant purser", povesteste Andreia. Pe Stuart l-a cunoscut in august 2001. El este canadian si cei doi lucrau pe acelasi vas de croaziera. Dar barbatul era timid si nu a indraznit sa faca primul pas decat dupa cateva luni, cand a invitat-o la o pizza. "L-am placut, dar cel mai mult m-a impresionat firea lui blanda si romantismul care ar misca orice femeie, facan- d-o sa para o printesa... si inca nu stiam ce inseamna asta! Dar aveam sa aflu...". Dupa prima lor intalnire, Stuart a aflat ca ei ii place mult ciocolata. Si, de atunci, Andreia a inceput sa gaseasca peste tot ciocolatele... prin sertare, printre hartiile cu care lucra, prin toate lucrurile pe unde stia ca va trece. Au inceput sa se intalneasca mai des.

Intalnire in Romania

Contractul tinerei s-a terminat in septembrie, la doar o luna dupa ce s-au intalnit. S-a intors in Romania fara sa stie daca se vor mai intalni vreodata. Totusi, vorbeau zilnic la telefon, iar cand si-a terminat si el contractul, a anuntat-o ca va veni sa o vada. M-am dus sa-l astept la aeroport destul de emotionata, pentru ca nu stiam daca o sa ma descurc cu transportul si organizarea. Acolo, am avut surpriza sa descopar ca se rezolvase tot. O masina inchiriata ne astepta deja. Iar vila era "impanzita" cu trandafiri rosii, pe scari, pe mese, pe paturi. E cel mai sensibil si dragut om din lume", spune Andreia. Dar tanara avea inca emotii. Nu stia cum va decurge intalnirea dintre Stuart si Dennis. "Ati ramane surprinsi cum cineva care nu stie o boaba romaneste s-a putut intelege cu un copil de cinci ani, care nu stie deloc engleza. Ar putea sa para ciudat, dar ei chiar se inteleg - e vorba de limbajul sufletului, cred - a stiut sa-l cucereasca si sa se apropie de el, simplu, cu dragoste!".

Din dragoste

In mai 2002, cei doi s-au intors pe vas. Si, intr-o noapte, pe puntea vaporului, Stuart a cerut-o de sotie. "Am spus: da, bineinteles! Cum as fi putut sa-mi refuz dreptul la fericire?". Au stabilit ca nunta va avea loc in septembrie, in San Francisco. Dar, uneori, planurile se mai schimba. Andreia a inceput sa se simta rau. Avea greturi, ameteli. A descoperit ca este insarcinata. Femeia a fost nevoita sa renunte la munca pe vas si sa se intoarca in tara. "M-am bucurat, pentru ca-mi doream o fetita, si am considerat ca el ar putea fi cel mai bun tata din lume. Asa ca m-am intors acasa la sfarsitul lunii august, fara el, pentru a-mi face analize si pentru a avea grija de mine si de noua viata ce urma sa apara", sustine Andreia. La ecograf, insa, a avut o surpriza. A fost anuntata ca va avea tripleti. Stuart a venit in Romania in octombrie 2002, s-a botezat crestin-ortodox, el fiind catolic, si s-au casatorit in noiembrie. Anul trecut, in martie, Andreia a nascut doi baieti si o fetita. Pe cel "varstnic" il cheama Jude, pe al doilea Doyle, iar pe fetita Amity. Pentru a-i putea creste, Stuart munceste in continuare pe vase de croaziera, iar ea sta cu cei patru copii.

Andreia a scris la "Din dragoste". Pentru a-i spune lui Stuart cat de mult il iubeste. Si pentru a arata tuturor cat de fericita este. Intreaga poveste de iubire, in seara aceasta, la ora 20:00, la "Din dragoste", la Antena 1.

MARTURISIRE

"Pe puntea vaporului, intr-o atmosfera magnifica, m-a cerut de sotie! Am spus: da, bineinteles! Cum as fi putut sa-mi refuz dreptul la fericire?
Andreia

PROBA DE REZISTENTA

Saptamana trecuta, la emisiunea "Din dragoste", Ciprian i-a spus inca o data Lucianei cat de mult o iubeste. Cei doi s-au cunoscut anul trecut in Portugalia. Prietenii lui voiau sa o scoata la produs. El a salvat-o si, de atunci, au ramas impreuna. Tanarul si-a cautat un loc de munca in mai multe state europene. Nu si-a gasit si, pana la urma, s-au intors in Romania, unde au locuit impreuna atat la parintii lui in Moldova, cat si la ai ei, in Medias. "Am trecut prin atatea, ca-mi vine sa plang cand recitesc scrisoarea. Nici fratele meu poate nu statea si tragea atatea langa mine, dar ea a facut-o", sustinea tanarul in scrisoarea lui. Ciprian si echipa emisiunii "Din dragoste" i-au facut o surpriza Lucianei. Cei doi tineri au intrat intr-un magazin, iar el s-a prefacut ca vrea sa jefuiasca magazinul. I-a amenintat pe angajati cu un pistol si a venit Politia. Luciana a fost scoasa din magazin de catre fortele de ordine. Printre lacrimi, ea il ruga pe Ciprian sa renunte la jaf. Acum, Luciana si Ciprian au plecat la parintii lui, la Suceava.

Steaua (de mare)

MIRCEA RADU

- Daca nu eram director, ma mai iubeai?
- Dar daca eu aveam sanii mici si lucram intr-o pescarie, ai mai fi fost cu mine acum? Andreia zambi si incerca sa-si aduca aminte unde auzise dialogul asta. Parca intr-un film... sau la radio, la programul de dimineata, cand DJ-ii fac glume ca sa ridice moralul celor abia treziti. Daca ar fi dupa ea, ar pune rubrica de anecdote seara, aproape de miezul noptii, inainte de culcare. Atunci e nevoie de poante care sa spele creierul de mizeriile de peste zi. Altfel se baga omul in pat, cu gluma-n cap...

Tigara din care nu trasese de mult ii arse degetele. O arunca peste bord si o urmari pana cand chistocul disparu in valuri. "Daca vaporul asta plutea acum peste o pata de petrol? Ar fi explodat totul... nici nu as mai fi avut timp sa... Sa ce? As fi murit intr-o clipa, arsa ca un chibrit. M-ar fi plans cineva? Ar fi scris in ziare despre mine: Andreia ar fi murit arsa de vie?... Ha, ha! Bineinteles ca nu! Ziaristii sunt baieti destepti, se prind repede ca n-ai cum sa... "arsa de moarta"! Si-apoi cine sunt eu, sa scrie in gazete despre mine? O femeie ca oricare alta, singura, plecata din Romania sa lucreze "afara" pentru bani mai multi. Eu am ales sa muncesc pe vapor pentru ca se plateste mai bine. Chiar daca sunt abia la jumatatea contractului si la mii de kilometri departare, eu stiu ca, atunci cand voi ajunge acasa, ii voi putea cumpara copilului meu tot ce vrea..."

Gandul la baietelul ei de trei ani o mai inviora putin. Freca mainile si isi scoase varful limbii, asa cum facea copilul ei cand se bucura. Nu-i era teama ca o putea vedea cineva pe punte, nu erau decat ea si noaptea racoroasa de august.

Facu cativa pasi si se aseza pe unul din sezlongurile pe care se tolaneau in timpul zilei bogatasii aflati in vacanta. De multe ori ii studiase cu coada ochiului pe oamenii astia... Vazuse playboy ramoliti, imbracati cu dichis, cu esarfe multicolore care mascau pieile zbarcite ce le atarnau la gat. Vazuse femei in varsta care faceau plaja topless, cu sanii lungi ca urechile de cocker si care duceau, ca intr-o lesa invizibila, amanti tineri, frumosi, cu priviri fixe si lascive. Niste femei din care nu mai ramasesera decat amintirile si bijuteriile...

"Oare mi-as dori sa ajung asa, ca ele?... Nu! Cu siguranta nu! Pentru toti banii din lume, nu vreau sa imbatranesc singura! Imi doresc un barbat bun, care sa ma respecte, pe care sa ma pot baza si pe care sa-l iubesc."

Isi impreuna palmele, ridica privirea inspre cer, fixa o stea si murmura: "Doamne, ajuta-ma sa nu ramana copilul meu fara tata si eu fara suflet."

Andreia nu stia ca, in acelasi timp, dar la capatul celalalt al puntii, statea treaz seful ei, domnul Stuart McLean.

Care privea cerul si se ruga la aceeasi stea...
×
Subiecte în articol: stuart