x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Muzica si scoala pentru cinci tineri

Muzica si scoala pentru cinci tineri

23 Iun 2004   •   00:00

Prin 1995, trei pusti, targovistenii Alin si Aurelian Dinca, impreuna cu Ionut Radulescu, poreclit "Oscar", se hotarau sa-si cheltuiasca toate economiile pe instrumente muzicale si sa infiinteze o formatie de rock.

CATALIN PRUTEANU

Aceasta s-a numit Trooper, iar astazi are cinci membri, cinci tineri care au pus pasiunea inainte de orice si au reusit sa creeze o trupa care deja are un renume in domeniu. Acum doi ani, Trooper a avut un album declarat cel mai bun din rock-ul romanesc. Au cantat impreuna cu Sepultura, Vita de Vie, Iris, Vama Veche, Partizan si asta in timp ce urmau liceul sau facultatea si mai si lucrau pe deasupra. Au cantat si la de acum celebra "Save Vama Veche" de anul trecut si si-au facut un site de care sunt foarte mandri: www.trooper.ro.

  • Facultatea. Oscar a facut dreptul si, dupa cum spune, a trebuit multa vreme sa-si imparta timpul intre scoala, trupa si serviciu. "La toamna vreau sa dau la facultate, dar pana atunci ma relaxez citind si cantand", spune Oscar. Alin, vocalistul, este student la Conservator, in anul al III-lea, iar fratele lui, Aurelian, a terminat ASE-ul, sectia Relatii Internationale, iar in 2002 a fost nominalizat cel mai bun chitarist al anului. Un alt chitarist al grupului este Laurentiu Popa, tot student la Conservator, sectia de chitara clasica, tot in anul al III-lea. Tot pe la Conservator a mai trecut si Ionut Covalciuc, cel care are "grija" de tobele formatiei.

    Baietii nu se lasa. In vara aceasta, cei cinci tineri de la formatia Trooper au planuri mari. Pe perioada verii vor organiza Festivalul Super Trooper 2004, in timpul caruia se vor tine concerte in fiecare sambata seara, incepand cu 3 iulie pana la 11 septembrie, la Cinema Ecran din Grozavesti. "Vrem sa avem in aceasta vara cam 10-11 concerte. Sper sa facem o treaba ca lumea", spune Oscar, cel care, dupa ce a terminat "Dreptul", s-a apucat de citit si vrea sa mai dea la toamna la o facultate.
  • ×