x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Politica de balta

Politica de balta

26 Iun 2004   •   00:00

Este perioada demisiilor. Trapatoni si-a dat demisia de la carma echipei nationale a Italiei, antrenorul Germaniei la fel, Victor Ciorbea, ca sa intre si el in clubul marilor infranti, si-a dat si el demisia, desi nu i-a cerut-o nimeni.

Diferenta dintre cei trei este urmatoarea: Trapatoni si Voller s-au calificat, dar nu au ajuns in finala, in timp ce Victor Ciorbea a ajuns in finala alegerilor locale si s-a descalificat atat pe el, cat si partidul. Demisia sa este un gest tardiv si complet ineficient. A fost nevoie de 4 ani ca sa-si dea seama PNTCD-ul ca nu are nici o sansa in fata electoratului cu Victor Ciorbea si de fapt cu oricine poarta imaginea fostei CDR? Memoria colectiva o fi ea scurta, dar nici chiar asa! Este clar ca bunul simt politic il are electoratul si nu politicienii.

Demisiile, fie ca sunt in fotbal sau in politica, reprezinta o chestiune de onoare, desi onoarea si politica sunt la fel ca baba si mitraliera. Si la PSD se vorbeste despre demisii, dar nu chiar la nivelul antrenorului sau al staff-ului acestuia, ci un pic mai jos, pe la echipa de juniori, de pitici, pe la maseuri si copii de migi. Domnul Cozmanca s-a deplasat la Suceava si a cerut demisia sefilor de organizatii neperformante. Corect, nimic de spus, pestele de la coada se curata, dar asta inseamna ca se recunoaste implicit ca de la cap se impute, iar prin capul PSD-ului nu pare sa treaca gandul demisiei, desi niste incercari subtiri s-au facut, atat cat sa nu se simta mirosul. Toata balta vrea sa vada care vor fi masurile acelea ce vor veni dupa "analiza responsabila" la toate nivelurile pestelui, coada, aripioare, branhii, icre, lapti, oase si, evident, cap, asta daca acesta nu se va lasa la fund si nu se va ascunde in mal asa cum ii sta bine rapitorului enervat de plevusca din opozitie pe care atunci cand a vrut s-o inghita i-a ramas in gat.

Am zis mai sus ca asteptam analiza responsabila a pestilor cei mari. Macar analiza sa fie asa daca de iresponsabili e plina balta. Ma refer la hazliul caz al fratilor Sechelariu. N-am vazut ceva mai glumet ca discursul electoral al lui Sergiu Sechelariu, zis Zambaccian, decat, poate, sutul lui Beckham in balarii, din meciul cu Portugalia. M-am distrat tare de tot. Numai ca Beckham nu joaca pe banii nostri, in timp ce ministrul Sergiu Sechelariu, da! Ce ton, ce spume, ce sarituri, ce batai din coada, parca era delfinul Fliper dand spectacol intr-o cada de baie plina cu apa fiarta. Agitatie, de ziceai ca vin rusii sa fure judetul Bacau si sa-l duca in Siberia, daca oamenii nu-l realeg pe fratele Dumitru. In iuresul campaniei, secretarul de stat, luat de ape, a divulgat cateva metode prin care a reusit sa participe la dezvoltarea judetului Bacau cu fonduri de la ministerul sau. Nu ma indoiesc ca fratii plecati la Bucuresti trebuie sa-si ajute rudele ramase acasa, dar asta daca o fac pe banii lor. Cand este vorba despre banii bugetului, repartizati dupa criterii de fratie sau cumetrie, este altceva. Este o mare prostie. Nu s-o faci, ci s-o spui in gura mare. Daca la asta se mai adauga scandalul initiat de Dumitru Sechelariu cu amenintarile facute la adresa unui jurnalist caruia i-o trage din toate pozitiile, ca la usa primariei, ne dam seama ca PSD-ul nu a pierdut doar puterea locala in Bacau, ci si directia unora dintre personajele fanion care baga oistea in gard de omoara calul.

Nici in tabara cealalta apele nu sunt atat de limpezi precum par. Basescu are treaba grea de facut, iar daca nu o va face bine, a dat cu bata in balta, vorba marinarului de pe helesteu. Nu de alta, dar la emisiunea tv din vinerea premergatoare turului doi am vazut cateva supergafe de tot rasul. Daca vor functiona ca primari asa cum au facut-o ca si candidati (ma refer aici la prestatia propriuzisa din emisiunea respectiva), eu personal nu vad cum vor scoate la mal un oras asa de innamolit ca Bucurestiul. O spun cu mana pe inimaroiu meu!

×