x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Scrisoare - Studentii platesc toate restantele?

Scrisoare - Studentii platesc toate restantele?

26 Iun 2004   •   00:00

Studentii de anul I de la Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica (CSIE) se plang intr-o scrisoare adresata ziarului ca, la inceputul sesiunii de vara, la avizierele din Cibernetica a fost pus urmatorul anunt: "Studentii care au mai mult de doua restante trebuie sa plateasca 250.000 de lei/restanta".

La data de 21.06, adica in ultima zi de sesiune, anuntul a fost modificat in: "Studentii trebuie sa plateasca 250.000 de lei/restanta. Toate restantele se platesc!". Intrigati de aceasta modificare, studentii au vizitat avizierele celorlalte facultati din ASE, unde au constatat ca "primele doua restante sunt gratuite".

In continuare, nedumeriti studentii au vizitat si site-ul Universitatii Bucuresti, pentru a vedea care este situatia de acolo.

Si studentii Universitatii beneficiaza de doua restante gratuite. Discutand si cu colegii din Universitatea Politehnica din Bucuresti si Facultatea de Constructii din Bucuresti au aflat ca si ei beneficiaza de un numar de restante gratuite.

Intrebarile studentilor la care nu au primit nici un raspuns sunt: de ce CSIE este singura facultate de stat din Bucuresti la care nu mai exista gratuitate pentru restante?; de ce aceasta schimbare a fost anuntata in ultima zi de sesiune?

Asta deoarece "pentru un student din provincie la CSIE, la forma de invatamant cu taxa, care munceste pentru a face fata taxelor si pentru a supravietui, gratuitatea primelor doua restante era o adevarata "mana cereasca". Intr-o asa situatie financiara delicata sa fi ajuns Facultatea CSIE, incat sa fie nevoita sa stoarca si ultimul banut de la studentii sai?", se intreaba tinerii.

Material primit pe adresa redactiei de la un student la CSIE
×
Subiecte în articol: studenţii