x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Seat - Altea e si in Romania

Seat - Altea e si in Romania

24 Iun 2004   •   00:00

AUTO

Zilele trecute si-a facut aparitia in tara noastra si ultimul model al constructorului spaniol Seat, Altea, o masina cu un design deosebit, care a fost prezentata cu motto-ul "Cross the line!".
CATALIN FAINISI

Prezentat in stadiul de prototip la ultima editie a Salonului Auto de la Frankfurt, Altea a devenit o realitate la Expozitia de la Geneva, din luna martie.

ASPECT. Designul inovator i-a adus trei premii pentru cel mai bun concept de masina din partea Organizatiei Europene a Designerilor, Premiul "red dot: best of the best", din partea Centrului de Design Nordrhein Westfalen, si prestigiosul Premiu "autonis" din partea revistelor germane auto Mot si Auto-Strassenverkehr. Noua linie conceputa de designerul Walter de Silva va caracteriza toate viitoarele modele Seat.

INOVATIE. Altea beneficiaza de o tehnologie de ultima ora in domeniul motoarelor, prezentand noutati precum tehnologia FSi, o cutie de viteze DSG cu ambreiaj dublu, suspensie fata nou proiectata, suspensie spate multi-brat independenta, directie electromecanica noua, sistem individual de aer conditionat pentru sofer si pasager, precum si o creatie exclusiva Seat - lamelele stergatoarelor de parbriz mascate in stalpii frontali.

Pret de la 13.700 euro

Noul Altea este disponibil pe piata romaneasca in patru versiuni de motorizare. Acesta aduce in premiera pentru Seat motorul cu injectie directa FSI de 2 litri, pe benzina, ce dezvolta 150 de cai putere. Pe langa acesta, masina mai poate beneficia de propulsorul de 1,6 litri, pe benzina, si 102 CP, precum si doua motoare pe benzina: 1,9 TDI (105 CP) si 2,0 TDI (140 CP). Pretul de pornire al superbei Altea este de 13.700 euro, fara taxe, un pret excelent pentru o masina ce starneste atat de multe emotii.
×