x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vacanta cu samba sau masti venetiene

Vacanta cu samba sau masti venetiene

27 Ian 2005   •   00:00

TURISM
CARNAVAL - Italia si Brazilia sunt punctele turistice fierbinti ale lunii februarie Magia carnavalului de la Venetia si exuberanta celui de la Rio sunt si in aceasta iarna un motiv de a vizita cele doua poluri ale distractiei. Pentru aceste destinatii trebuie sa pregatiti intre intre 275 si 1.500 de euro.
IOHANNA ONACA PURDEA

MISTER SI ARTA. Carnavalul venetian este o parada a celor mai frumoase masti
Luna februarie sta sub semnul a doua evenimente importante pentru iubitorii de calatorii si distractie. Intre 28 ianuarie si 8 februarie se desfasoara Carnavalul de la Venetia, iar in perioada 5-8 februarie are loc celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro. Sarbatoarea din Italia atrage an de an numerosi turisti fascinati de misterul si frumusetea balului mascat si a veseliei care cuprinde toata Venetia timp de mai bine de o saptamana.

TRADITIE. Pe durata carnavalului orasul devine un loc al bucuriei, unde petrecerile se tin lant. In aceste zile Venetia se transforma intr-o imensa scena de teatru, unde se desfasoara de la reprezentatii improvizate pe strada pana la specacole minutios pregatite de organizatori, punctul central al manifestarilor fiind Piata San Marco. Marea atractie o constituie mastile si costumele, vechi sau noi, care impresioneaza prin culoare, maiestrie si rafinament, fiind o emblema culturala, dar si obiecte de arta in acelasi timp. Turistii nu rateaza ocazia de a purta o masca sau un costum, pierzandu-se in veselia galagioasa care cuprinde intregul oras. Jocurile si mastile sunt o traditie veche in Italia. Venetienii isi faceau singuri mastile si costumele pe care le purtau in timpul vechilor sarbatori de acest fel. Sub protectia mastii, toti petrecaretii erau egali, iar diferentele de statut social, identitate sau sex dispareau. Toti erau la fel si aproape orice le era permis. Farmecul si spiritul acestei sarbatori s-a pastrat si astazi, iar turistii care impanzesc Venetia in aceste zile gusta din plin distractia alaturi de localnici.

MAGIE. Mastile albe sau colorate elimina toate diferentele dintre petrecareti

EXCURSII. Cei care vor sa descopere in acest an farmecul unei Venetii costumate si viu colorate trebuie sa se grabeasca pentru a prinde ultimele bilete catre aceasta destinatie. Daca nu ati apucat sa faceti rezervari pentru o excursie astfel incat sa fiti acolo in prima zi a carnavalului, mai puteti gasi oferte pe www.ultimulminut.ro. Una din agentiile de turism ofera un sejur de sase zile la Venetia la pretul de 275 de euro de persoana. Plecarea se face pe 3 februarie in Bucuresti, cu autocarul, iar in prima noapte se asigura cazare la Budapesta. Vacanta continua la Venetia, unde aveti la dispozitie trei zile pentru a va bucura de carnaval si pentru a vizita bisericile, muzeele si monumentele orasului, si, nu in ultimul rand, pentru a va plimba cu gondola.

DANS SI CULOARE LA RIO. Carnavalul de la Rio este un eveniment la care trebuie sa participi macar o data in viata pentru a simti explozia de bucurie si culoare, impletite in ritmuri ametitoare de samba. Majoritatea ofertelor turistice cuprind un sejur de sapte zile la pretul de 1.465 de euro. Tariful include biletul de avion, cazarea la un hotel de trei stele din Rio si mic dejun. Aici aveti posibilitatea sa va bucurati de plaja de la Copacabana, cea mai celebra din Brazilia si chiar din intreaga lume.

Dintre numeroasele moduri de a va petrece timpul liber organizatorii va recomanda o excursie la Corcovado, unde se afla statuia lui Iisus, vizitarea catedralei Metropolitane in forma de piramida sau o croaziera in Bahia de Septiba, fara a rata parada impresionanta a scolilor de samba.

RITM
Brazilia este renumita pentru scolile de samba si fetele frumoase, care fac deliciul paradei de pe sambodrom. Acest spectacol este cel mai renumit din lume, fiind transmis in fiecare an de numerose posturi de televiziune de pe glob. Nimic nu se compara insa cu bucuria de a fi prezent in mijlocul multimii, admirand parada sau chiar de a marsalui alaturi de frumoasele brazilience, impodobite cu pene si strasuri. Paisprezece scoli de samba isi prezinta rodul muncii de pe parcursul unui an, fiecare avand la dispozitie circa 60-75 de minute pentru a-si arata maiestria. Fiecare scoala poate participa cu 3.000 pana la 5.000 de membri, inercand sa ilustreze cat mai bine tema aleasa. Dansatorii defileaza in carele alegorice, mai mult dezbracati, penele si paietele cat mai colorate fiind un element de atractie. O serie de aspecte sunt cantarite de un juriu, ales de liga scolilor de Samba. Cele mai bune sase scoli care au cel mai mare punctaj obtin privilegiul de a defila din nou weekendul urmator.
×
Subiecte în articol: venetia samba