x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Acest fruct ar putea fi mai bun decat medicamentele traditionale pentru scaderea colesterolului

Acest fruct ar putea fi mai bun decat medicamentele traditionale pentru scaderea colesterolului

12 Iul 2017   •   13:33
Acest fruct ar putea fi mai bun decat medicamentele traditionale pentru scaderea colesterolului

Rodia echilibrează nivelul colesterolului din sânge si este benefică pentru sistemul cardiovascular, fapt dovedit în urma unui studiu efectuat pe un grup de pacienţi cu probleme cu inima, divizat în două. Un grup a primit medicamentul tradiţional plus un placebo, iar cel de-al doilea grup a primit medicamentul tradiţional plus un suc de rodie. După trei luni, episoadele de stres şi angină au scăzut cu până la 50% în cazul grupului care a consumat rodie, iar în cazul grupul care a consumat medicamente placebo au crescut cu până la 37%. Pe de alta parte, sucul de rodii, datorită nivelului ridicat de antioxidanţi, acţionează direct asupra colesterolului "rău" din organism.

Într-un alt studiu care măsura ateroscleroza, un alt grup cu probleme cardiace a fost impartit în două. Un grup primea medicamentele tipice, iar cel de-al doilea primea, pe lângă medicamente, şi un suc de rodie. În grupul care primea doar medicamentele, peretele arterial s-a îngroşat cu 9% pe an, iar în cel de-al doilea grup, peretele arterial s-a îngroşat cu 35%.

Cum să deschizi o rodie

1. Umple un bol cu apă

2. Folosind un cuţit ascuţit, fă două crestături lungi şi adânci în vârful rodiei în formă de “x”.

3. Pune rodia într-un bol cu apă.

4. Pune degetul mare pe crestătura făcută şi apasă pentru a deschide rodia în felii. Fă asta în apă pentru a nu sări sucul de la rodie.

5. Curăţă pielita în timp ce rodia este sub apă, apoi scoate seminţele.

6. Varsă apa şi păstrează seminţele rodiei. Usucă-le şi serveşte-le imediat sau păstrează-le acoperite în frigider.

Dacă vrei să ai parte de toate beneficiile pe care acest fruct le are de oferit, nu arunca pieliţa, căci este bogată în bioflavonoide, micronutrienţi buni pentru limfă, microcirculaţie şi chiar celulită. Beneficii care nu se găsesc în seminţe.

Sursă: Expand Your Consciousness

 

×
Subiecte în articol: rodie beneficii cardiovascular colesterol