x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Aromele toamnei:strugurii

Aromele toamnei:strugurii

24 Sep 2022   •   16:33
Aromele toamnei:strugurii
Sursa foto: Hepta

Toamna este, mai presus de toate, anotimpul în care putem să ne delectăm cu savoarea strugurilor proaspăt culeși din vie, “hrana zeilor” așa cum erau considerați în Antichitate.

Știați că?      

·         Strugurii au fost cultivați pentru prima oară în urmă cu peste 8000 de ani, pe teritoriul unde astăzi se află Georgia.

·         O cană plină cu struguri conţine în jur de 100 de calorii şi asigură mai mult de un sfert din doza zilnică necesară de vitamine K şi C, iar seminţele sunt o importantă sursă de antioxidanţi.

·         Consumul de struguri este recomandat persoanelor care suferă de astm, migrene, indigestii, boli ale rinichilor și oboseală. De asemenea, strugurii previn degradarea mușchilor și apariția cataractei.

·         La nivel global, au fost identificate peste 16.000 de soiuri de struguri. La capitolul „varietate” cel mai bine stă Canada, urmată, în ordine, de Italia, Franța, Portugalia, SUA și România.

·         Strugurii proaspeți conţin 90% apă, însă după uscare, stafidele obţinute păstrează mai puţin de 20% din hidratare.

×
Subiecte în articol: struguri vitamine antioxidanti