x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Capcanele în care cad doritorii de diete

0
Autor: Florin Condurateanu 30 Mai 2018 - 20:50
Capcanele în care cad doritorii de diete

“Abia aştept să fac un grătar la iarbă verde!”. Asta e exprimarea care dovedeşte că o carne, un cârnat la grătar reprezintă distracţia cea mai răspândită, iar cei care sunt la dietă cred că asta este varianta sănătoasă. Totuşi, pregătirea unei fripturi, a unor cârnaţi la grătar nu e lipsită de pericole.

Unii specialişti critică obiceiul de a prăji carnea şi specialităţile din carne pe grătarul încins de jarul, de focul de dedesubtul grilajului de metal. Obiecţia este că pe jar, pe vreascurile arzânde, pică mereu grăsime din carnea de pe grătar, aceste grăsimi se descompun şi rezultă componente periculoase, cancerigene, acestea ridicându-se şi îmbibând carnea aşezată pe grătar. Versiunea sănătoasă susţinută de aceşti critici este ca din lateral, oblic să vină aerul fierbinte, astfel din carnea la prăjit nu se scurg picături de grăsime pe cărbunii încinşi şi se evită descompunerea acestor grăsimi până la componentele cancerigene şi toxice. Se propun nişte tipuri de grătare astfel construite ca aerul fierbinte să atingă carnea din lateral. Medicii susţin că e sănătoasă carnea pregătită la cuptor, sub formă de rasol şi mai puţin să se prăjească produsele din carne. Şi, fiindcă a venit vorba de prăjit, cei mai mulţi se dau în vânt după cartofii prăjiţi, realmente foarte gustoşi. Dar medicii susţin că aceşti cartofi prăjiţi sunt veritabile explozive pentru sănătate. Prin prăjire, cartofii pierd apa şi creşte procentul de carbohidraţi din ei. În plus, uleiul fierbinte îmbibă cartofii şi caloriile cresc. De multe ori, se prăjesc mai multe şarje de cartofi în acelaşi ulei, care se îmbogăţeşte în substanţe periculoase prin descompunerea repetată a uleiului.

Iată o altă capcană în care cad unii doritori de dietă pentru slăbire. Aceştia cred că pâinea prăjită nu îngraşă. Eronat, prin prăjire pâinea pierde apa şi procentul de carbohidraţii criticaţi creşte de la 40% din pâinea obişnuită la 80-90% cât se găseşte în pâinea prăjită. Lumea trebuie să ştie că o pungă cu seminţe, care se rod urmărind un meci sau un film reprezintă o bombă calorică. Seminţele dintr-o pungă, care se ronţăie cât ai clipi, au 450 kilocalorii, echivalentul unui pachet de ciocolată cu alune. Ei bine, aceste 450 de kilocalorii se “topesc” dacă mergi pe jos vreo 5 kilometri.

Şi un alt sfat pentru cei care vor să mănânce sănătos şi să nu pună kilograme pe ei. Cel mai bine este ca ouăle să se prepare ca ochiuri româneşti, în apă, nu în ulei. Se ştie că gălbenuşul de ou este bogat în colesterol.

 

 

Citeşte mai multe despre:   diete,   capcane

 



Mai multe titluri din categorie

OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare

OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare
Pașapoartele de vaccinare pentru călătoriile internaționale vor luate în discuție de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit expertului Departamentului european de imunologie, Oleg...

Ce arată studiile pentru vaccinul anti COVID-19 produs de Johnson & Johnson

Ce arată studiile pentru vaccinul anti COVID-19 produs de Johnson & Johnson
Studiile din faza incipientă ale vaccinului anti COVID-19, produs de Johnson & Johnson, arată că acesta dezvoltă imunitate, după o singură doză. Efectele secundare sunt minime și constau în dureri de...

Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni

Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni
Majoritatea personalului medical implicat în lupta cu pandemia de coronavirus sunt imunizați pentru cel puțin 5 luni îmmpotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit unui studiu Public Health England, scrie...

Cancerul de colon poate fi confundat cu sindromul intestinului iritabil

Cancerul de colon poate fi confundat cu sindromul intestinului iritabil
Perturbările repetate în scaun, ba constipaţie, ba diaree, apariţia sângelui în materiile fecale sunt situaţii în care doar medicul este cel responsabil de un diagnostic corect, pe baza unor...

A treia tulpină de COVID-19 a fost descoperită în Japonia

A treia tulpină de COVID-19 a fost descoperită în Japonia
Încă o tulpină a virusului SARS-CoV-2 a fost identificată în Japonia. Patru persoane din Tokyo au fost confirmate la data de 2 ianuarie. Acestea s-au întors din Amazon și au ajuns pe Aeroportul Haneda, unde...

Eficiența vaccinului Pfizer/BioNTech asupra noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2

Eficiența vaccinului Pfizer/BioNTech asupra noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2
  Vaccinul anti COVID-19, realizat de Pfizer/BioNTech oferă protecție și împotriva mutațiilor recent descoperite ale virusului, se arată într-un studiu realizat de Pfizer în...

Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech

Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech
A fost încheiat un nou acord între Pfizer/BioNTech și UE pentru achiziționarea a 300 de milioane de doze de vaccin anti COVID-19, care se adaugă celor 300 de milioane care au fost distribuite, a anunțat...

Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna

Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna
Vaccinul produs de compania americană Moderna oferă protecție împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 timp de circa doi ani, potrivit directorului executiv Stephane Bancel, citat de Reuters. Însă va fi nevoie...

Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19

Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19
Amânarea cu două săptămâni a efectuării celei de-a doua doze a vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech este acceptată de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată...

Operaţii pe bandă rulantă care erau o eroare

Operaţii pe bandă rulantă care erau o eroare
Acum mulţi ani, chirurgii se întreceau să scoată apendicele sau amigdalele, de cum apăreau cele mai mici neplăceri produse de acestea. Mai apoi, medicina a constatat că amigdalele sau polipii nu sunt lipsite de or...

Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită

Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită
O doctoriță din Mexic a ajuns la spital după efectuarea vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech. Tânăra are 32 de ani și avea antecedente alergice, scrie Reuters. Aceasta a fost internată...

Poate fi produs vaccinul Pfizer/BioNTech în România ?

Poate fi produs vaccinul Pfizer/BioNTech în România ?
Vaccinul Pfizer/BioNTech ar putea fi produs la Terapia Cluj. Pentru Europa acesta se fabrica acum la Puurs, în Belgia, în cea mai mare fabrică Pfizer din afara Statelor Unite. Cu o capacitate de producţie d...

Cum se fac înscrierile pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19

Cum se fac înscrierile pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19
Românii se pot înscrie pe platforma de vaccinare fie online, fie prin apelarea call centerelor direcțiilor de sănătate publică sau prin medicii de familie. Înscrierile în platforma informatică de...

Ce moștenim de la familia noastră

Ce moștenim de la familia noastră
Galerie Foto Legăturile de familie sunt cele mai puternice legături dintre oameni și merg mult mai departe și mai adânc decât pare la prima vedere. Pe lângă moștenirea conștientă și educația pe care o primește un copil...

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu a fost identificată în România

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu a fost identificată în România
Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie nu a fost identificată până acum în România. Toate tulpinile care circulă în țară sunt incluse în vaccinul aprobat de Uniunea Europeană, se arată...
Serviciul de email marketing furnizat de