Acestea au proprietăți antiinflamatoare și sunt bogate în nutrienți esențiali și antioxidanți.
Metabolismul tinde să încetinească după vârsta de 30 de ani iar în corp au loc diverse schimbări. Astfel că este bine să includă în rutina zilnică alimente sănătoase, exerciții fizice, să își monitorizeze cu atenție greutate.
Iată proprietățile alimentelor pe care este bine să le consumi regulat:
1. Spanac
Spanacul conține fier, foalați, vitaminele A și C. Este esențial pentru sănătatea pielii, oărului și oaselor.
Conține un nivel ridicat de antioxidanți care combat inflamațiile și stresul oxidativ, promovând sănătatea celulelor și o bună imunitate a organismului.
2. Pește gras
Bogat în Omega 3, peștele gras ajută la sănătatea inimii reducând inflamația și menținând un nivel scăzut al presiunii sângelui în artere.
Reprezintă o sursă importantă de proteine și vitamina D, fiind esențială pentru sănătatea oaselor și a musculaturii.
Citiți și 6 carențe uzuale de vitamine. Alimentele bogate în nutrienți
3. Coacăze
Coacăzele sunt bogate în vitamina C și antioxidanți. AJută la imunitate, îmbunătățesc digestia și promovează sănătatea pielii și a părului.
Are proprietăți antiinflamatorii, ajută la sănătate inimii și îmbunătățesc nivelul de zahăr din sânge.
4. Papaya
Papaia conține niveluri ridicate de vitamine A și C, fibre și antioxidanți. Îmbunătățește digestia, ajută la o bună imunitate și la sănătatea pielii.
Enzimele din papaia reduc inflamația și sunt benefice pentru intestine.
5. Avocado
Avocado conțne acizi grași mononesaturați și promovează sănătatea inimii, ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Reprezintă o sursă bună de vitamine C, E și K, ajută la sănătatea pielii, imunitate și absorbția nutrienților.
6. Rodie
Rodiile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Ajută la sănătatea inimii, reduc inflamația și imunitate. Sunt bogate în fibre, susținând o bună digestie și o presiune normală a sângelui.
Citiți și 9 alimente pentru o viață lungă și sănătoasă
7. Nuci
Nucile reprezintă o sursă excelentă de omega 3, care susține sănătatea inimii și a creierului. Conțin antioxidanți, au proprietăți antiinflamatorii, reduc riscul de boli cronice și susțin funcțiile cognitive.
8. Cartofi dulci
Cartofii dulci conțin beta-caroten, care ajută la sănătatea ochilor și a sistemului imunitar. Sunt bogați în fibre, vitaminele C și B6, potasiu, susțin o presiune regulată a sângelui, îmbunătățesc digestia și metabolismul.
9. Semințe de chia
Semințele de chia sunt bogate în omega 3, acizi, fibre și proteine. Ajută la sănătatea inimii, îmbunătățesc digestia și nivelul de zahăr din sânge. Protejează împotriva degradării celulare și inflamației.
10. Turmeric
Turmericul conține curcumină, cu proprietăți puternice antiinflamatorii și antioxidanți. Susține sănătatea inimii, reduce riscul de boli cronice, susține funcțiile creierului, potrivit indiatimes.com.