x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 cele mai frecvente greșeli în cura de slăbire sau de ce nu slăbești chiar dacă mănânci puțin

5 cele mai frecvente greșeli în cura de slăbire sau de ce nu slăbești chiar dacă mănânci puțin

de Andreea Sava    |    06 Feb 2017   •   20:20
5 cele mai frecvente greșeli în cura de slăbire sau de ce nu slăbești chiar dacă mănânci puțin
Sursa foto: andreeasava.ro

Ții cură dar nu reușești să slăbești cât ți-ai dori sau te îngrași imediat la loc sau mai tare? Foarte probabil faci una sau mai multe dintre greșelile de mai jos, dacă nu chiar pe toate.

1. Mănânci prea puțin

Înfometarea pare cea mai la îndemână soluție pentru oricine vrea să slăbească repede. Pe termen scurt poate funcționa dar imediat ce vei reveni la aportul caloric normal te vei îngrășa și mai tare. Când organismul primește mai puțin decât are nevoie, metabolismul se încetinește iar corpul intră în sistem de autoapărare și se apucă să-și facă rezerve. Adică orice prinde transformă în depozite de grăsime.

Ca să nu mai vorbim despre faptul că poți provoca dezechilibre metabolice grave și probleme de sănătate pe termen lung.

2. Nu mănânci ce trebuie

Mănânci împrăștiat și bagi în gură orice-ți pică-n mână atunci când ești înfometat(ă). Și, în general, la îndemână sunt alimente cu așa numitele calorii goale. Gen covrigei, chipsuri, biscuiței, fast food, mâncare cu aport caloric uriaș dar nutritiv foarte scăzut, spre deloc. Iar se va apuca organismul de făcut depozite, va avea și de unde, plus că ți se vor accentua pofta de dulce, sărat, de grăsimi și de mâncare, în general.

Citeşte articolul complet, pe andreeasava.ro

×