x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 exerciții care te ajută să-ți dezvolți mintea la întregul potențial

5 exerciții care te ajută să-ți dezvolți mintea la întregul potențial

de Anastasia Paul    |    28 Noi 2023   •   20:30
5 exerciții care te ajută să-ți dezvolți mintea la întregul potențial
Sursa foto: Hepta

Cui nu-i place să fie considerat un geniu? Cu toții vrem să ne bucurăm de laudele și gloria de a fi foarte inteligent. Însă acest lucru este posibil doar atunci când îți deblochezi întregul potențial al minții.

Este un proces care necesită dedicare și practică, dar odată ce l-ai stăpânit, parcă lumea ar fi locul tău de joacă. Pentru a-ți putea folosi mintea la  întregul potențial, există câteva exerciții care te pot ajuta să-ți valorifici abilitățile, creativitatea și puterea mentală, în general.

1. Puzzle

Puzzle-urile sunt de diferite niveluri. Pentru un copil de un an, poate fi unirea a 6 piese, în timp ce pentru un tânăr de 26 de ani sunt câteva sute de piese. Angajarea în puzzle-uri ca acestea, plus cuvinte încrucișate, sudoku, cele de logică îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor. Pe măsură ce stimulează diferite zone ale creierului, te ajută să-ți dezvolți gândirea critică și memoria.

2. Învățare

Când înveți ceva nou, fie să cânți la un instrument muzical, o nouă limbă, broderie, îți stimulează creierul. Potrivit mai multor cercetări, învățarea unei noi activități permite creierului să formeze noi căi neuronale și să le schimbe, să le îmbunătățească pe cele existente.

3. Citit

Citirea nu numai că îți dezvoltă cunoștințele dar ajută și mintea să fie deschisă către idei și perspective noi. Citirea regulată a unor cărți sau materiale provocatoare din punct de vedere intelectual îți expune mintea la idei noi. De asemenea, îți întărește vocabularul, îmbunătățește înțelegerea și abilitățile analitice. Învățarea continuă prin cărți, articole sau cursuri ajută la menținerea creierului activ și la adaptarea la o lume în continuă schimbare. În plus, dacă citești o carte care este în afara zonei tale de confort și îți provoacă cunoștințele anterioare, acest lucru îți va permite să gândești dincolo de noțiunile tale.

4. Interacțiuni sociale

Angajarea în conversații semnificative și activități sociale îți stimulează creierul. Aceste interacțiuni vin sub formă de dezbateri, discuții, chestionare sau discursuri intelectuale. Ajută să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare,  conștientizezi lucruri noi care se întâmplă în diferite domenii și faci noi conexiuni.

Chiar și alăturarea unui nou grup sau echipă artistică vă poate ajuta să vă extindeți orizonturile în ceea ce privește artele creative și cunoașterea de oameni noi.

5. Jocuri 

Nu tot ceea ce provine de pe internet este în mod inerent rău. În timp ce mulți sunt îngrijorați de modul în care jocurile îi expun pe copii la conținut violent, există unele pentru creier și care pot ajuta la creșterea puterii mentale. De la jocuri de memorie la provocări de rezolvare a problemelor, aceste aplicații oferă modalități interactive de a ascuți abilitățile mentale și raționamentul. Includ puzzle-uri, ghicitori, cuvinte încrucișate, potrivit timesofindia.com.

×
Subiecte în articol: creier exercitii minte potential