x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos A fost inventată ”pielea electronică”

A fost inventată ”pielea electronică”

03 Mai 2016   •   23:30
A fost inventată ”pielea electronică”

O echipă de cercetători din Japonia a pus la punct un film ultra subțire, ca o piele foarte fină, care, odată atașată pe deget sau pe o altă parte a corpului, măsoară nivelul de oxigen din sânge.

Dispozitivul conține micro-componente electronice care se aprind în culorile roșu, albastru și verde, atunci când sunt în contact cu suprafața organismului. Cercetătorii încearcă acum să găsească o modalitate prin care aceste micro-componente să indice în cifre concentrația de oxigen din sânge.

”Acest dispozitiv măsoară în mod neintruziv concentrația de oxigen din organism, atunci când este lipit de deget. În viitor am putea chiar lipi astfel de senzori optici din materiale organice direct pe organele care trebuie monitorizate, în timpul unei operații, de exemplu” a declarat Tomoyuki Yokota, liderul cercetătorilor care au lucrat la dezvoltarea pielii electronice.

Monitorizarea nivelului oxigenului din sânge este foarte importantă, mai ales în timpul intervențiilor chirurgicale, atunci când pacientul se află sub anestezie generală.

×