Este o substanță grasă esențială organism, având un rol important în formarea membranelor celulare, producerea unor hormoni și sinteza vitaminei D.
Riscurile colesterolului rău
Ateroscleroza - Plăcile de grăsime se acumulează pe pereții arterelor, îngustând vasele de sânge și reducând circulația sângelui.
Hipertensiunea arterială - Arterele îngustate forțează inima să pompeze sângele mai puternic, ceea ce crește tensiunea arterială.
Boala coronariană - Reducerea fluxului de sânge către inimă poate duce la angină pectorală (durere toracică) și crește riscul de infarct miocardic.
Alimentul care scade nivelul de colesterol
Muștarul este un aliment care ajută la scăderea nivelului de colesterol rău LDL din organism deoarece conține:
Acizi grași sănătoși - boabele de muștar, în special cele din care se extrage uleiul de muștar, conțin acizi grași omega-3 și omega-6, care ajută la reducerea inflamației și la menținerea sănătății inimii.
Antioxidanți și fitonutrienți - compușii antioxidanți din muștar pot contribui la protecția celulelor împotriva stresului oxidativ, care este implicat în formarea plăcilor de aterom.
Fibre - consumul de semințe întregi de muștar poate furniza o cantitate mică de fibre, care ajută la reducerea absorbției colesterolului din alimente.
Metabolismului grăsimilor - unele studii sugerează că anumiți compuși din muștar pot avea un efect benefic asupra metabolismului lipidic, dar sunt necesare mai multe cercetări, potrivit spynews.ro.


